Ga naar vorige pagina

FAQ

Vragen over Dutch Design Week? Bekijk voordat je contact met ons opneemt hieronder onze antwoorden op de meest gestelde vragen.
ALGEMEEN

Wanneer is Dutch Design Week?
DDW vindt plaats van 17 tot en met 25 oktober 2020.


Waar vindt DDW precies plaats?
Het festival is verspreid over 110 locaties door heel Eindhoven. Bekijk het DDW Programma voor een overzicht van alle locaties.


Wat zijn de openingstijden van DDW?
DDW is verdeeld in verschillende design areas. De openingstijden verschillen per locatie, maar de meeste zijn dagelijks geopend van 11.00-18.00 uur. De openingstijden van Design Academy Eindhoven bij Campina wijken af: zaterdag 19 oktober van 13:00 - 18:00 uur, 20-27 oktober van 11:00 - 18:00 uur. Kijk in het programma voor meer informatie en specifieke openingstijden. ’s Avonds is er ook een avondprogramma met onder andere veel optredens vanuit het DDW Music Festival. Kijk op de website van de Effenaar voor meer informatie over tickets en de line-up.

 

Ik heb geen vervoer. Hoe kom ik bij alle DDW locaties?
Alle DDW-locaties zijn goed te bereiken met de fiets. Er zijn OV fietsen te huur bij Eindhoven Centraal Station. Daarnaast kun je met je DDW polsbandje gebruikmaken van de Renault Design Rides die je vervoeren van en naar iedere DDW-locatie. Kijk hier voor meer informatie. Belangrijk: Als je geen DDW polsbandje hebt, kun je dus helaas geen gebruik maken van de Renault Design Rides. Met de Hop-on Hop-off bussen reis je naar zowel betaalde- als onbetaalde DDW-locaties. Reizen met de Hop-on Hop-off bus is 9 dagen gratis met een DDW polsbandje. Heb je geen DDW polsbandje? Dan betaal je €5,- voor een busticket welke de gehele dag van aankoop geldig is voor alle DDW bussen en alle routes. Het ticket koop je direct in de bus (pin only). De bussen rijden de volgorde van de Design Routes.

Waar kan ik een OV-fiets huren tijdens DDW?

Tijdens DDW plaatst NS OV-fietsen extra OV-fietsen in een speciale pop-up store aan de Kennedylaan, in de oude gemeentelijke stalling op het busplein (tegenover de kiss&ride). De OV-fiets pop-up store is geopend van 8:00 - 22:00 uur. Alle OV-fietsen worden tijdens DDW naar de pop-up store gebracht, dus het is dan ook niet mogelijk om OV-fietsen te huren in de gebruikelijke noordelijke stalling. De OV-fietsen in de zuidelijke stalling (aan de stadskant) blijven beschikbaar zoals gewoonlijk.


 

Ik sta nu bij de Witte Dame, maar waar vind ik de Graduation Show van de Design Academy? Die is toch elk jaar hier?
Voorgaande jaren vond de Graduation Show inderdaad plaats in de Witte Dame, maar sinds vorig jaar hebben zij een nieuwe DDW locatie. Je vindt de Graduation Show op het Campina terrein aan het kanaal. Bekijk de locatie hier op Google Maps.

Hoe bereik ik Eindhoven tijdens DDW?
Trein

Wie met de trein naar DDW komt stapt midden in het designgeweld uit. De intercity leidt je naar het centraal station in de binnenstad. Stoptreinen stoppen ook op station Strijp-S. Check vanaf 10 dagen voor vertrek de Reisplanner op ns.nl of de Reisplanner Xtra app. NS heeft een speciaal aanbod voor trein + ticket DDW, verkrijgbaar vanaf 17 september in de NS Spoordeelwinkel.

Auto
Eindhoven is makkelijk met de auto te bereiken. Vanuit de richting Amsterdam/Utrecht via de A2, vanuit Rotterdam/Tilburg via de A58, vanuit Antwerpen via de A67, en vanuit Arnhem/Nijmegen via de A50. Op en rondom Strijp S/T/R en in de binnenstad zijn voldoende betaalde parkeerplaatsen. Routebeschrijving.

Vliegtuig
Eindhoven Airport heeft een snelle busverbinding die je in maximaal een kwartier op het centraal station brengt. Van daaruit zijn de verschillende locaties van DDW te voet, per fiets of met het openbaar vervoer bereikbaar. Met de taxi kan natuurlijk ook: een rit van het vliegveld naar het stadscentrum kost ongeveer € 25,-.

Mag ik mijn tas mee naar binnen nemen?
Je mag je tas gewoon meenemen naar alle DDW locaties. Let op: er zijn geen lockers beschikbaar op het festival.

Mag ik mijn huisdier meenemen?
Voor alle betaalde DDW locaties, behalve Sectie-C, geldt dat alleen hulphonden worden toegestaan. Op de overige locaties gelden wellicht andere regels. Kijk in het programma bij de betreffende locatie voor alle info.

Mag ik eten en drinken meenemen?
In principe mag je je eigen eten en drinken meenemen, maar er wordt ook een uitgebreid food&drinks programma aangeboden. Meer informatie over het food&drinks programma vind je hier.

TICKETS

Wat kun je met een DDW Ticket?
Tijdens DDW zijn op 110 locaties presentaties van ontwerpers te zien. Het DDW Ticket wissel je eenmalig in voor een polsbandje, deze biedt je 9 dagen toegang tot:

 • Klokgebouw
 • VEEM - met de Dutch Design Awards expositie en meer
 • Graduation Show 2019 by Design Academy Eindhoven op Campina
 • Van Abbemuseum - GEO DESIGN: JUNK by Design Academy Eindhoven
 • Sectie C - Kakakaka
 • Kazerne - Home of Design
 • Dutch Invertuals - The Circle
 • TAC - Trajectories
 • Warehouse of Innovation - New Order Of Fashion / Modebelofte en meer
 • Philips Museum

Er zijn geen dagkaarten verkrijgbaar.
Kinderen tot 12 jaar mogen gratis naar DDW.

Let op: Dit jaar zal het niet mogelijk zijn om DDW Music Festival optredens te bezoeken met je DDW Ticket. Voor meer informatie over het DDW Music Festival Ticket bekijk je de info hieronder of ga je naar effenaar.nl.

Wat is een DDW Pro Ticket?
Met het DDW Pro Ticket heb je alle voordelen van het DDW Ticket PLUS de volgende extra's:

 • Renault Design Rides on call; laat je met een Renault Design Ride vervoeren tussen alle DDW locaties.
 • Daily Preview Tour: Klokgebouw; onder begeleiding van een tour guide ga je voor openingstijd in een 50 minuten durende tour langs de highlights in het Klokgebouw. De Preview Tour biedt Pro Ticket houders de mogelijkheid om voor openingstijden het Klokgebouw te bezoeken. Dagelijks te boeken vanaf zondag 20 oktober tussen 10:00 en 11:00 uur.
 • Toegang tot het DDW Talks programma bij Fifth NRE.
 • Toegang tot de VIP Lounge bij Kazerne – Home of Design members club. Een informele werk- en ontmoetingsplek met gratis wifi.
 • DDW tote bag met Post Visual DDW 2018 en DDW pin.

Het Pro Ticket is enkel online te koop.

  Early Bird (t/m 18 september Online Aan de deur 
DDW Ticket € 17,- € 20,- (incl. servicekosten)  € 23,- p.p. 
DDW Student / Kind (12-18 jaar) € 11,- € 13,- (incl. servicekosten) € 15,- p.p.  
DDW Familieticket (max. 5 personen waarvan max. 2 volwassenen) - Alleen verkrijgbaar aan de deur  € 52,50 
DDW Pro Ticket € 90,- € 100,- Enkel online verkrijgbaar
Kinderen tot 12 jaar  Gratis Gratis

Gratis 

De servicekosten voor online tickets zijn in de prijs opgenomen.

Maar ik wil enkel naar het Klokgebouw? 
Helaas is het niet mogelijk om losse tickets voor het Klokgebouw, VEEM, Graduation Show Design Academy Eindhoven, Van Abbemuseum of Sectie-C te kopen. Het is wel mogelijk om voor Kazerne (€3,-), Dutch Invertuals (€3,-), TAC (€3,-), New Order of Fashion / Modebelofte (€3,-) of Philipsmuseum (€9,-) een dagticket te kopen.

Is mijn DDW Ticket alle dagen geldig?
Ja. 

Waar kan ik uitrijkaarten kopen voor de parkeergarage van het Klokgebouw of parkeergarage Om de Hoek?
Deze zijn te koop bij de kaartverkoopkassa’s in het Klokgebouw voor €9 en zijn de gehele dag geldig of eventueel voor een andere dag naar keuze. De parkeerkaarten zijn voor alle parkeergarages op Strijp-S geldig maar niet voor parkeren aan de straatkant en dienen direct bij de slagboom ingevoerd te worden. De originele parkeerkaart is niet meer nodig.

Is er een korting voor bezoekers in een rolstoel?
Nee, er is geen korting voor bezoekers in een rolstoel aangezien alles toegankelijk is met de rolstoel. Het is wel mogelijk om voor 1 begeleider een gratis polsbandje op te halen bij de servicebalie bij het Klokgebouw en Campina. Bij het Van Abbemuseum, Sectie-C, Veem en Eindhoven Centraal Station is dit mogelijk bij de reguliere kaartverkoop.

Is er een speciale korting voor 65+ers?
Nee.

Is er weer een speciale kortingsactie van de NS?
Jazeker! Via de website van de NS Spoordeelwinkel kun je een DDW Ticket i.c.m. een treinretour kopen voor €29,- per persoon.

Waar kan ik mijn e-ticket omwisselen voor een polsbandje of waar kan ik een ticket aan de deur kopen?  
Het DDW Ticket wissel je om tegen een persoonsgebonden polsbandje, dit kan op de volgende locaties: 

Omwissel locatie DDW Ticket DDW Pro Ticket
Klokgebouw V V
Veem V X
Campina V V
Van Abbemuseum V X
Sectie-C V X
Station Eindhoven Centraal V V

Het is niet mogelijk om een polsbandje op te halen voor iemand anders. Het polsbandje is geldig zodra het om je pols zit. Dat is van 19 t/m 27 oktober je toegangsbewijs. Eenmaal je polsbandje afgedaan, is het niet meer geldig. 

Ik heb een CJP pas of een andere kortingsbon of kortingsactie. Waar kan ik kaarten kopen?
Heb je een CJP-pas? Koop dan je DDW Ticket met CJP korting via deze link. Let op: het is niet mogelijk om aan de deur een kaartje met CJP-korting aan te schaffen of om een DDW Pro Ticket met CJP korting aan te schaffen. Heb je een andere kortingsactie gezien? Dan kun je enkel tickets online kopen met die kortingsactie. Er zijn geen kortingsacties aan de kassa.

Wow, zo’n DDW tasje is wel slick! Waar kan ik die kopen?
De DDW totebags zullen op verschillende locaties tijdens DDW te koop zijn. De verkooplocaties en de prijs van een totebag vind je binnenkort op onze website.

DDW MUSIC FESTIVAL

Geeft een DDW Ticket toegang tot de programmering van DDW Music Festival?
Het DDW Ticket geeft GEEN toegang het DDW Music Festival programma. Je kunt een los DDW Music Festival Ticket kopen voor alle DDW Music Festival optredens (met uitzondering van de DDW Music Specials), deze kost € 33,- (incl. servicekosten). Op de avond van een show kun je voor € 10,- aan de deur een ‘single show’ ticket kopen (ook hierbij zijn de DDW Music Specials niet inbegrepen). Kijk op effenaar.nl voor de volledige line-up en info.

Als ik een ticket gekocht heb voor een DDW Music Special, moet ik dan ook in het bezit zijn van een DDW Music Festival Ticket of DDW Ticket?
Nee, een los ticket voor een van de DDW Music Specials is voldoende om het concert te bezoeken. Je kunt niet met je DDW Music Festival Ticket of je DDW Ticket naar een DDW Music Special.

Waar kan ik mijn DDW Music Festival Ticket kopen?
Dat kan via deze website.

Kan ik ook een ticket voor één show of één avond kopen?
Er zijn geen tickets beschikbaar voor een specifieke avond, wel kun je voor 10 euro een ticket voor een specifieke show kopen. Dit ticket geeft je de gehele avond toegang tot één festivallocatie. Let wel goed op: tickets zijn enkel verkrijgbaar aan de deur van de betreffende show, je kunt hier alleen met cash betalen en voor de DDW Music Specials gelden andere prijzen.

WEBSITE

Hoe werkt de favorieten functie op jullie website? 
Bekijk het uitgebreide DDW19 programma en filter alle resultaten door een gewenste dag, locatie, evenement, designdiscipline en designperspectief te selecteren. Selecteer jouw persoonlijke DDW19 favorieten door op het hartje te klikken en neem deze op in je gepersonaliseerde programmaoverzicht. Bekijk je persoonlijke favorieten in je eigen My DDW omgeving en vind deze gemakkelijk terug in een gepersonaliseerde kaart. 

Hoe werkt de filterfunctie op de website? Ik kan filters niet combineren?
In de filterfunctie kun je het programma filteren door voor een specifieke dag, locatie, soort event, expertise of perspectief te kiezen. Door de bolletjes aan te klikken selecteer je een zoekopdracht. Binnen één filter kun je meerdere opties ingeven (bijv. dagen: di+wo+do). Door nogmaals op het bolletje te klikken verwijder je de zoekopdracht. 

Kan ik een fiets reserveren op de website?
Dat kan niet. Dit jaar zijn er geen ABN AMRO fietsen beschikbaar, maar kan je een OV fiets lenen op het NS Station.

Waar kan ik een overzicht zien van alle openingstijden per locatie?
Dat kan niet. Per evenement kunnen de openingstijden verschillen. Deze zijn terug te vinden op de programmapagina van het betreffende evenement. De standaard openingstijdens zijn 11:00 – 18:00 uur.

Ik wil graag weten waar ik iets kan zien over onderwerp X.
Via de filter op de programmapagina kan je een deel van de disciplines terugvinden. Er zijn géén speciale overzichten voor iedere niche. Kies de zoekfilter die het best past en kijk of er tussen de resultaten iets passends naar voren komt.

Kan ik ergens een digitale plattegrond vinden?
Ja, op de homepage op ddw.nl kun je kort voor het evenement een plattegrond downloaden. Daarnaast kun je tijdens het festival op DDW locaties een geprinte plattegrond ophalen.