Ga naar vorige pagina

Vrijwilligers

We zijn alweer druk bezig met de voorbereidingen voor de achttiende editie van Dutch Design Week (DDW). Om er voor te zorgen dat het succes wordt en om alle 355.000 bezoekers te begeleiden, zoekt DDW vrijwilligers.

Als vrijwilliger ben je hét gezicht van DDW. Je bemant bijvoorbeeld een ticketbalie, informatiepunt, expositie, of je helpt bezoekers op weg en/of leidt ze rond en helpt mee bij ad-hoc werkzaamheden.
Je bent initiatiefrijk en werkt zelfstandig volgens de richtlijnen van de organisatie, waarover je goede begeleiding en informatie krijgt.

Ben jij geïnteresseerd in design en lijkt het je leuk om met een divers publiek uit zowel binnen- als buitenland in contact te komen? Ben je beschikbaar in de periode van 19 tot en met 27 oktober? Dan zijn wij opzoek naar jou! Als vrijwilliger ontvang je een vergoeding van € 2,50 (≥16jr / <23jr) of € 4,50 (≥23jr) per uur (met een maximum van €170). Daarnaast krijg je een gratis DDW Ticket dat 9 dagen toegang geeft tot het event en een uniek DDW Crew shirt.

Word vrijwilliger!

GeĂ¯nteresseerd? Meld je nu aan als Vrijwilliger voor DDW19!

meld je aan

Zie hieronder de verschillende taken waar je je voor kunt aanmelden!

Tickets & Kassa

Kassamedewerker
Bezoekers die geen e-ticket hebben gekocht in de voorverkoop kunnen op de dag zelf een DDW-ticket aanschaffen op locatie. Jij rekent cash of per pin af met de bezoeker en doet de bezoeker een polsbandje om die de gehele week toegang geeft tot alle DDW-locaties.

E-ticket scanner
Bezoekers die vooraf online een ticket hebben gekocht krijgen een e-ticket. Dit e-ticket wordt door jou gescand en hierna doe je de bezoeker een polsbandje om die de gehele week toegang geeft tot de passe-partout locaties. Je kunt voor deze functie ingepland worden in het Klokgebouw of bij de Dutch Design Awards tentoonstelling.

Ticketcontrole
Als ticket controleur sta je bij de ingang van het Klokgebouw of VEEM en controleer je de toegangsbewijzen van bezoekers op geldigheid. Indien het toegangsbewijs niet correct is, help je de bezoeker met het oplossen van het probleem.

Assistent ticketcoördinator VEEM (Dutch only)
Je ondersteunt de ticketcoördinator. Je bent ondernemend, assertief en wil met jouw bijdrage als vrijwilliger ervaring opbouwen in het aansturen en leiding geven aan een klein team, tijdens een grootschalig evenement.

Voor deze functie ga je samen met de ticketcoördinator aan de slag om de processen rondom de ticketlocatie in goede banen te leiden, zodat bezoekers een snelle en prettige ervaring hebben. Werkzaamheden zijn o.a. het instrueren van nieuwe vrijwilligers, bijhouden van voorraadregistratie, beantwoorden van bezoekersvragen, organiseren van de pauzes van de vrijwilligers en zelf meewerken achter de kassa. Je bent secuur, klantvriendelijk, collegiaal en spreekt zowel Nederlands als Engels. Daarnaast heb je leidinggevende kwaliteiten en ben je minimaal 5 dagen beschikbaar tijdens Dutch Design Week.

Vrijwilligers bij ticketbalie
Boudewijn Bollmann
Infoguide / expo host

Suppoost
Bij de expositie ben je alert en duidelijk aanwezig op de vloer. Je let erop dat bezoekers nergens aankomen, de digitale middelen blijven functioneren en dat er geen troep op de grond ligt. Waar nodig help je bezoekers bij vragen en denk je met hen mee. Je werkt bij de Dutch Design Awards expositie of een andere Dutch Design Foundation productie.

InfoGuide Bakfietsen
Op een plek in de stad staat jouw bakfiets. In de ochtend haal je samen met een collega je bakfiets met iPad op bij het Klokgebouw op Strijp-S. Samen fiets je naar de jullie toegewezen plek waar je het drukwerk zult aantreffen. Jij bent het gezicht van DDW. Jouw klantvriendelijkheid  kent geen grenzen. Je hebt grote interesse in alles wat er op DDW speelt en weet wat er te doen is. Jij kunt onze gasten persoonlijk adviseren.

InfoGuide Informatie balie
In het Klokgebouw bevindt zich de informatiebalie. Hier krijg je de meest uiteenlopende vragen van onze gasten. Jij bent oplossingsgericht, zelfstandig en meedenkend. Je bent het gezicht van DDW. Jouw klantvriendelijkheid gastvrijheid kent geen grenzen. Je hebt grote interesse in alles wat er op DDW speelt en weet wat er te doen is. Jij kunt onze gasten persoonlijk adviseren, ook als het even lastig of onduidelijk wordt. Jij vindt altijd een gepaste oplossing.

Gastvrouw/Gastheer Evenementenhal
In de evenementenhal zijn gedurende heel DDW momenten waarop gastvrouwen en gastheren ingezet worden. Jij komt helpen bij de ontvangst, garderobe, gastenlijst en deurcontrole. Je helpt met het verstrekken van parkeerkaarten tot en met het versjouwen van stoelen en springt bij waar nodig. Deze functie valt voornamelijk in de avonduren en een enkele keer in de ochtend. Tijdens het event kun je de presentatie volgen.

Gastvrouw/Gastheer Persbalie
Jij bent de rechterhand van het persbureau van DDW en spreekt je talen! Je spreekt vlekkeloos Nederlands en Engels, bent servicegericht, dienstbaar en geniet ervan als je de (inter)nationale pers op weg kunt helpen. Je hebt je goed verdiept in de programmering en weet de weg binnen DDW. Je hebt een vriendelijke uitstraling en een professioneel voorkomen.

Hulp bij de tours
DDW organiseert verschillende tours voor bedrijven en groepen. Soms op de fiets door de stad, soms te voet over Strijp-S. Jij assisteert bij de ontvangst en begeleidt de gasten tijdens de tour. Dit alles onder leiding van een professionele Design Guide die de tours inhoudelijk zal begeleiden. Je ondersteunt de Design Guide, deelt head-sets uit, helpt bij hand-en-span werkzaamheden en zorgt dat de groep bij elkaar blijft. Je beschikt over een flinke dosis service-gerichtheid.

Renault ZOE Design Ride
Jeroen van der Wielen
Taxi chauffeur

Chauffeur Design Rides
Je maakt deel uit van het chauffeursteam en doorkruist Eindhoven in je Design Ride. Je bent klantvriendelijk, denkt mee met de gasten en spreekt bij voorkeur Nederlands én Engels. Je hebt jezelf ondergedompeld in het DDW programma en de verschillende locaties en weet wat er te zien/doen is. Je houdt je netjes aan de verkeersregels en bent een trotse ambassadeur van DDW en Eindhoven.

InfoGuide Design Rides
In de ochtend meld je je bij het beginpunt van de Design Rides en rijd je met één van de Design Rides-chauffeurs naar je werkplek: de opstap plek voor onze bezoekers ergens in de stad. Daar ben je de hele dag het gezicht van de DDW. Jouw klantvriendelijkheid kent geen grenzen. Je hebt grote interesse in alles dat op DDW speelt en weet wat er te doen is. Jij kunt onze gasten hierover persoonlijk adviseren.