Ga naar Updates

Kick off Year of Design Weekend in het Philips Museum en Kazerne

Nieuwsgierig hoe het Philips Lighting Design team ideeën tot innovatie brengt? Of wat de betekenis van Louis Kalff was voor Eindhoven?

In het weekend van 11 en 12 februari 2017 staan het Philips Museum en Kazerne in het teken van design. Met een inspirerend programma trappen zij samen het Year of Design af in Eindhoven. Tijdens het weekend kunnen bezoekers verschillende lezingen bijwonen en zijn er tal van andere activiteiten. 's Ochtends en 's middags in het Philips Museum en aan het eind van de middag en 's avonds in de Kazerne. Klik hier voor het volledige programma.

 

Philips Museum

In het Philips Museum is er altijd ruime aandacht voor de verschillende aspecten van aan Philips gerelateerd design. Van de komst van Louis Kalff naar Philips aan het begin van de twintigste eeuw tot en met hedendaagse trends, zoals co-creation of design thinking.

 

Tijdens het weekend vertelt onder meer Sean Carney,Philips' Chief Design Officer, over design bij Philips nu, presenteert Dutch Design Foundation een nieuwe design challenge, en geeft de conservator van het Philips museum een toelichting en tour bij de huidige expositie over Space Age Design.

 

Kazerne

In expo restaurant Kazerne staan het hele jaar door exposities met werk van wereldklasse designtalenten. Vaak hebben deze designers een link met Eindhoven en deze keer ook met Philips. Zo is nu de Philips lichtinstallatie Lightfall te zien, als onderdeel van de Kazerne expo ESCAPE, over het vluchten in intrigerende schoonheid.

 

In het Design Year Weekend geeft Het Philips Lighting Design team een kijkje in hun wereld van design, praat Brad Koerner over zijn startup Luminous Patterns binnen Philips, en belichten Maarten Kolk en Guus Kusters hun innovatieve Kleuronderzoek voor het RembrandtLab. 

 

Tickets

Deelname aan het programma in het Philips Museum is gratis met een geldig entreebewijs á € 9,00 per dag. Voor het designweekend is een speciaal weekendticket verkrijgbaar via de website á € 14,00. Met een Museumkaart is de toegang gratis.

 

Deelname aan het programma in expo restaurant Kazerne is gratis voor studenten en gratis in combinatie met een lunch- of dinerreservering in het Kazerne restaurant. Overige deelnemers betalen € 5,- voor een halve dag en € 9,- voor twee halve dagen. Reserveer je Kazerne tickets hier

 

Meer informatie over het programma, de tijden en prijzen

KAZERNE.COM

PHILIPS-MUSEUM.COM