Ga naar Updates

Dutch Design Jaarboek 2015

Vandaag wordt het Dutch Design Jaarboek van 2015 officieel gelanceerd tijdens de opening van DDW. Dit boek is ontworpen door Glamcult studio en biedt een overzicht van ruim 60 van de beste Nederlandse ontwerpen.

Hét overzicht van het Nederlandse designjaar 

Vandaag wordt het Dutch Design Jaarboek van 2015 officieel gelanceerd tijdens de opening van DDW. Dit boek is ontworpen door Glamcult studio en biedt een overzicht van ruim 60 van de beste Nederlandse ontwerpen. Het Jaarboek presenteert alle genomineerden van de Dutch Design Awards 2015 en actuele gebeurtenissen die de breedte van Nederlands ontwerp van het afgelopen jaar weergeven. 

In drie essays komen voorts actuele thema's aan de orde. Sander Manse houdt een pleidooi voor de ontwikkeling van een eigen vocabulaire voor de designdisciplines, vooral in het licht van de maatschappelijke veranderingen die een nieuw ontwerperschap vereisen. Saskia van Stein belicht de Rotterdamse Metabolisten, een groep jonge ontwerp- en architectenbureaus die op een radicale manier werken aan een nieuwe ecologie van de omgeving. Timo de Rijk schrijft een korte geschiedenis van slechte smaak tot echte smaak, die uitmondt in een analyse van de lifestyle van de niet te vermijden hipster. 

€ 29,95 tijdens de Dutch Design Week, daarna € 34,50

Nederlands/Engels ISBN 978-94-6208-246-5

nai010 publishers in samenwerking met Dutch Design Awards