Ga naar Updates

What Design Can Do 2016: What Africa Can Do for Europe

What Design Can Do, 30 juni en 1 juli in Amsterdam, heeft ook in 2016 een sterke selectie van inspirerende internationale sprekers over de maatschappelijke betekenis van design. De focus van de zesde editie ligt op Europa en Afrika. Het oude continent worstelt met stabiliteit en identiteit en roept de hulp in.
30 juni en 1 juli, Concertgebouw aan ‘t IJ, Amsterdam 
 
What Design Can Do, 30 juni en 1 juli in Amsterdam, heeft ook in 2016 een sterke selectie van inspirerende internationale sprekers over de maatschappelijke betekenis van design. De focus van de zesde editie ligt op Europa en Afrika. Het oude continent worstelt met stabiliteit en identiteit en roept de hulp in: What African Design Can Do for Europe is een van de thema’s op deze tweedaagse conferentie. Er spreken Afrikaanse designers van allerlei pluimage: architectuur, productdesign en design thinkers. Overige thema’s dit jaar zijn What Design Can Do for Refugees & What Design Can Do for Music. 
 
Rondom What Design Can Do is een diverse randprogramma met workshops, tentoonstellingen, een filmfestival en netwerkbijeenkomsten. Ook worden op 1 juli de winnaars bekend gemaakt van What Design Can Do Refugee Challenge, een internationale ontwerpcompetitie om vluchtelingen een beter bestaan te bieden. Er worden vijf finalisten gekozen. Minister Koenders  van Buitenlandse Zaken maakt ze bekend.
 
Meer info
 
Tickets