Ga naar vorige pagina

Renault

Renault is een trotse partner van Dutch Design Week. Design en Easy Life innovaties passen in de filosofie van Renault. Dutch Design Week (DDW) 2018 maakt die waarden concreet. Sinds de oprichting van Renault in 1898 is Easy Life onderdeel van het DNA. Innovaties die het leven van mensen makkelijker maken, zoals elektrisch rijden. Het design van Renault wordt bepaald door de Nederlander Laurens van den Acker, vice president corporate design van Renault en hij is dit jaar één van de ambassadeurs van Dutch Design Week.

“Het is fantastisch dat ik gekozen ben tot een van de ambassadeurs. Dit geeft mij de kans om iets terug te doen voor al die keren dat ik geïnspireerd ben geraakt tijdens DDW”. Laurens van den Acker

Stap in de Renault ZOE tijdens DDW

De Design Rides zijn niet meer weg te denken uit het straatbeeld tijdens DDW. Het is al jaren een vast onderdeel van het DDW-programma en inmiddels één vast de meest gefotografeerde projecten tijdens het festival. In het kader van de doorontwikkeling van de Design Rides is het logisch om naar 100% elektrische Rides te gaan. Daarom kunnen bezoekers van Dutch Design Week zich voor het eerst laten vervoeren in de 100% elektrische auto van Renault, ZOE.

Voor meer informatie over de Renault ZOE ga je naar de website van Renault.

Mobiliteit van de toekomst

De mobiliteit van de toekomst is elektrisch, verbonden en autonoom. De consument kiest of hij zelf rijdt of gereden wil worden, met of zonder bestuurder aan boord. In voertuigen die steeds meer geïntegreerd zijn in de infrastructuur, in steden die ‘smart’ zijn door sensors, connectiviteit en allerlei innovaties die zijn ontwikkeld om het leven in de stad aangenamer te maken. Om zijn visie tastbaar te maken heeft Renault verschillende conceptcars ontwikkeld. Zoals de SYMBIOZ bijvoorbeeld. Een conceptcar die deel uitmaakt van de woonruimte en is gemaakt als verlengstuk van je huis.
 
Dit unieke huis is te bewonderen op het Ketelhuisplein tijdens de Dutch Design Week. Onze VP Corporate Design, Laurens van den Acker, deelt zijn visie tijdens een masterclass op 19 oktober. Deze is te volgen via een Facebook live stream. Tijdens de Dutch Design week kan je het huis bezoeken en ervaren hoe het is om in de toekomst van wonen en mobiliteit te stappen.