Terug naar Programma

Artificial Intelligence Training Center

Hele week bij Dynamo | Downtown Door Bureau Moeilijke Dingen

Bureau Moeilijke Dingen is een ontwerpstudio die zich bezighoudt met de ontwikkeling van intelligente producten.

Welkom bij het Artificial Intelligence Training Center. In dit lab vind je verschillende alledaagse producten die gebruik maken van Artificial Intelligence, maar nog niet goed genoeg getraind zijn. Het is aan jou om deze producten het goede gedrag aan te leren en ze bekend te maken met onze wereld. Het zijn geen alwetende machines die zijn gemaakt door grote corporaties, maar kleine, simpele en ietwat klunzige AI’s, die door jou worden opgevoed.

Artificial Intelligence (Kunstmatige Intelligentie, afgekort AI) is een technologie die op dezelfde manier als wij dat doen de wereld om ons heen probeert te begrijpen. Een AI kan niet zoals traditionele computerprogramma's worden geprogrammeerd, maar moet worden getraind met grote hoeveelheden data. Door het zien van heel veel voorbeelden en vallen en opstaan, leert de AI de wereld te begrijpen. Soms beter dan de mens dat kan.

Kunstmatige Intelligentie is een erg krachtige technologie, die op dit moment bijna volledig in de handen is van data scientists en grote bedrijven als Google, Apple en Facebook. Ons doel is om AI te democratiseren en toegankelijk te maken voor iedereen. Deze expositie opent een dialoog over de toekomst van AI en stelt vragen over transparantie, vooroordelen en verantwoordelijkheid. AI zal steeds alledaagser worden in ons leven, dus neem nu alvast een kijkje in de toekomst in ons Artificial Intelligence Training Center!

Het Artificial Intelligence Training Center is onderdeel van The Frankenstein Expo by Baltan Laboratories

Bureau Moeilijke Dingen

Making impact through technology