Terug naar Programma
Remi Veldhoven, weefontwerp brocaded satin dessin / woven fabric design brocaded satin, 2018

Remi Veldhoven work in progress

Hele week bij Blok 63-S | Strijp-S Door Zeeuws Museum

Het Zeeuws Museum bevindt zich in het historische centrum van Middelburg. In de middeleeuwse abdij ontdekt u onverwachte eigenschappen van Zeeland: van archeologische vondsten en wereldberoemde wandtapijten tot streekdracht, zilver en exotische objecten die Zeeuwen van verre reizen meenamen. De uiteenlopende collecties staat centraal in vernieuwende tentoonstellingen die altijd een relatie hebben met het hier en nu.

Zeeuws Museum x Remi Veldhovenwork in progress

Het Zeeuws Museum onderzoekt samen met textielontwerper Remi Veldhoven de oorsprong van wollen damast uit de 18e eeuw. Dit ‘Brocaded Satin’ is geweven in Norwich (GB) en in Zeeland verwerkt tot bijzondere kledingstukken. Het onderzoek naar stalenboeken, origineel textiel en kleuranalyses van garens is een ‘work in progress’ dat leidt tot een nieuw hedendaags textielontwerp.

Zeeuws Museum x Remi Veldhoven

Het Zeeuws Museum onderzoekt samen met textielontwerper Remi Veldhoven de oorsprong van wollen damast uit de 18e eeuw. Dit ‘Brocaded Satin’ is geweven in Norwich (GB) en in Zeeland verwerkt tot bijzondere kledingstukken. De research naar stalenboeken, origineel textiel en kleuranalyses van garens is een ‘work in progress’ dat leidt tot een nieuw hedendaags textielontwerp.