Ga naar Programma

We Are Human Rights

Hele week in Sectie-C: Hall 14 by Foundation We Are
Dit onderdeel is open voor bezoekers.

In hal 14 op Sectie-C staat de bezoeker een unieke audio ervaring te wachten.

Afgelopen jaar hebben de ontwerpers van We Are samenwerkt met een bijzondere groep mensenrechten verdedigers. Deze collaboratie is opgezet samen met Justice & Peace een organisatie uit Den Haag die vreedzame mensenrechten activisten ondersteund in hun strijd tegen mensenrechtenschendingen zoals politie brutaliteit, onwettige willekeurige arrestatie of de afwezigheid van een vrije en onafhankelijke pers. De designers zijn in het werk en leven van de mensenrechten activist gedoken en hebben onderzocht hoe design kan bijdragen in deze strijd.

Deze buitengewone ervaring wordt op een buitengewone manier geëxposeerd. Met een audio tour wordt de bezoeker meegenomen door de bijzondere belevenis van de designers en de vragen die dit opriep. Hoe pak je een zwaarbeladen onderwerp als mensenrecht aan? Hoe kan een design een afgezonderde gemeenschap beïnvloeden? Waar moet je rekening mee houden als het onderwerp van je project niet eens een foto online kan delen uit gevaar voor vervolging in het thuisland?

Dit en meer, hall 14, Sectie-C, We Are kijkt uit naar uw bezoek.

http://www.foundationweare.org

Bernhard Lenger

Chairman & Founder

Hannah van Luttervelt

Designer & Coordinator

Kornelia Dimitrova

Designer & Head of Research

Maxime Benvenuto

Designer & Curator in Chief

Lucandrea Baraldi

Designer & Narrative Curator

Jella Lena van Eck

Designer & Visual Strategist

Daeun Lim

Designer & Illustrator in Chief

Karen van Luttervelt

Graphic Designer

Foundation We Are

Stichting We Are is een ontwerpbureau dat met experts samenwerkt om te innoveren. We gebruiken collaboratief design om sociale en juridische systemen te herontwerpen.

Stichting We Are bemiddeld samenwerking tussen ontwerpers en beleidsmakers en creëert de ruimte om maatschappelijke en juridische velden opnieuw in te richten. De stichting gebruikt collaboratieve ontwerptechnieken waarbij de kennis van experts gekoppeld wordt met het creatief denken van ontwerpers om zo tot innovatieve oplossingen te komen.

Toenemende armoede en ongelijkheid wijzen erop dat de huidige maatschappelijke en juridische kaders ontoereikend zijn. Wanneer wetten en diplomatie benaderd worden als ontwerpvragen kan de samenleving herontworpen worden. Design heeft in deze context de mogelijkheid het complexe - duidelijk - te maken. Ontwerpers zijn oplossingsgericht, of dit nou door middel van kritische analyse, digitaal of zelfs analoog onderzoek gaat. Het herdefiniëring van een probleem of het begrijpelijk visualiseren door middel van design kan resulteren verbetering van trajecten. Dit kan binnen lokale kleinschalige interventies zijn, of binnen grotere systemen.

Innovatie door middel van de combinatie van expertise en ontwerpdenken kan in het algemeen binnen vele maatschappelijke niveaus opereren: buurt-, stads-, land- en transnationale instellingen.

Ontwerp gaat niet alleen over het oplossen van materiële of esthetische problemen, het is een manier van denken, een manier van analyseren, belangrijker nog, het is een manier om de wereld te zien.

 

www.foundationweare.org

 

Partners
Download persfoto's
Download