Ga naar Programma

Cybernetic Forest

Hele week in BioArt Laboratories by BioArt Laboratories
Dit onderdeel is open voor bezoekers.

Verscholen in een groen domein in Strijp ligt BioArt Laboratories. Een herbestemd historisch militair complex in de bossen waar de eerste en enige off-grid locatie van Eindhoven is verwezenlijkt. Op deze locatie kom je in aanraking met de toekomst: een toekomst waarin technologie en natuur zijn samengesmolten tot een symbiotische levensvorm. In 2018 presenteert BioArt Laboratories haar 'Cybernetic Forest'.

 

In samenwerking met een geselecteerd groepje jonge talenten brengen wij de verbanden tussen natuur, wetenschap en technologie aan het licht. We laten je op onze gloednieuwe locatie zien hoe natuur ons in al onze werkzaamheden inspireert en hoe innovatie met een terugkoppelende werking natuurlijke processen bevorderd.  Kom ervaren hoe natuur en innovatie, geschiedenis en de toekomst hand in hand gaan in een wervelwind van innovatieve concepten en ideeën.

Mathias Anger

Mathias Anger (FR) combineert materie en natuur. Hij streeft naar een duurzamere wereld door allerlei materialen te creëren of te modificeren, om vervolgens van alle materiaaleigenschappen te kunnen profiteren.

Lucila Kenny & Naan Rijks

Kunstenaars annex onderzoekers Lucila Kenny (Argentinië) en Naan Rijks (NL) wijden zich toe aan het versterken van de relatie tussen natuur en de kunst. Ze willen bewustwording stimuleren rondom de milieugevolgen die kunstproductie teweegbrengt en een culturele kunstvorm nieuw leven inblazen.

Tim de Gier

Tim de Gier (NL) maakt voor zijn artistieke proces gebruik van zowel fysieke als digitale media. Hij is gefascineerd door concepten als tijd en automatisering, en Tim wil de relatie van deze fenomenen met ons sociaal en natuurlijke milieu visualiseren door levend materiaal te gebruiken.

Monique van Gemert Smulders

Monique van Gemert Smulders (NL) is een circulair werkend kunstenaar, gefascineerd door natuur en met een passie voor haar synergie met kunst. Voor de Talent Pressure Cooker van dit jaar past Monique een innovatieve aanpak toe op menselijke afvalmaterialen.

Dorieke Schreurs

Dorieke Schreurs (NL) observeert de kunstwereld om haar heen en ziet dat zij op pijnlijke wijze achterloopt op het gebied van duurzaamheid. Daarom past zij een progressieve denkwijze toe op haar eigen werk, en vind ze grondstoffen voor kunstproductie waar niemand anders zou kijken.

Chris Ritson

Als iemand die is opgegroeid op een eiland is Chris Ritson (Hawaii, VS) zich maar al te bewust van hoe de maatschappij worstelt met de weg naar verduurzaming. Hij vertaalt deze observaties naar nieuwe methoden van kunstproductie: hij gelooft dat de mens positief kan integreren met natuurlijke systemen.

Ilya Fedotov-Fedorov

Onderzoeker en kunstenaar Ilya Fedotov-Fedorov (Rusland) is erg bezorgd om de huidige toestand van de politieke, religieuze en wetenschappelijke instanties in zijn geboorteland. Ilya streeft ernaar dit uit te beelden met zijn werk, met natuurwetenschappelijke kennis als voornaamste drijfveer.

Shaad Muhammad Ahmad

Wetenschapper in opleiding Shaad Muhammad Ahmad (NL) laat zichzelf omringen door alles wat hij inspirerend vind. Met een speciale passie voor de kleinste levende wezens onderzoekt hij nu methodes om hun eigenschappen te implementeren in een esthetische installatie.

Nino Gontcharova

Nino Gontcharova (NL) is een sociaal-georiënteerd kunstenaar die de ongeziene verbindingen tussen individuen wil onderzoeken. Verbindingen die verder gaan dan concepten als 'identiteit' alleen. Ze nodigt het publiek uit om deze verbinding te ervaren in een fascinerend experiment.

Robin van Lieshout

Robin van Lieshout (NL) is een student met een passie voor design en fotografie. Ze raakt geïnspireerd door het vermogen van de natuur om het perspectief en focus van mensen te veranderen. Met een blanco canvas en een camera in haar hand gaat ze op avontuur en verandert ze wat zij vindt dat verandert moet worden.

Coco van Glabbeek

Coco van Glabbeek (NL) is een student met een liefde voor digitaal tekenen en kunst. Daarbij komt een speciale passie voor games en character design. Voor de TPC wil ze haar kijk op kunst verbreden en datgene nastreven waardoor ze geïnspireerd wordt.

Leroy Borghaerts

Leroy Borghaerts (NL) is an app development student with a great passion for food. His passion comes from his time studying in the French kitchen to create new and interesting flavour combinations. With these interests he can pursuit his passion for creating

Georgina Richardson

Georgina Richardson (NL) is gedreven in product design en de schone kunsten. Ze vindt altijd manieren om materialen, kleuren en vormen naar haar eigen wens aan te passen. Voor de TPC past ze haar vaardigheden toe in het ontwerpen van objecten in lijn met haar omgeving.

BioArt Laboratories

BioArt Laboratories legt de focus op talentontwikkeling en -behoud voor regio Eindhoven. Bij BioArt Lab wordt designers, wetenschappers en kunstenaars een platform aangeboden om zichzelf te ontwikkelen op verschillende niveau's: creativiteit, onderzoek, ontwikkeling en marketing. Door de eerste stap in een carrière te faciliteren worden jonge proffesionals daarnaast geholpen in hun ondernemerschap. Onze jaarlijkse Talent Pressure Cooker traject richt zich op de creatie van spin-offs door crossovers tussen toptalenten en professionals te stimuleren met als uitgangspunt het gebruik van vooruitstrevende bio-materialen.

Download persfoto's
Download