Ga naar Programma

Embassy of Urban Transformation: Workshop What Design Can Do

in The Student Hotel by World Design Event
Er geldt een afwijkende prijs voor dit onderdeel (Free). Dit evenement is besloten voor publiek. Bestel hier een ticket.

Hoe zorgen we voor duurzame energie in steden? Doe mee met de Clean Energy Challenge en meld je aan voor onze workshop What Design Can Do. Binnen deze workshop gaan we actief op zoek naar nieuwe aanknopingspunten voor vernieuwende diensten, en strategieën ontwikkelen voor toekomstbestendige steden.

Momenteel woont ongeveer de helft van de wereldbevolking in steden. En dat wordt er niet minder op. Daarnaast wordt de meeste energie gebruikt in grote steden. Het grootste gedeelte van de energie die wij gebruiken, komt uit fossiele brandstoffen. Deze energiebron is de grootste oorzaak van klimaatverandering. Kortom, steden worden blootgesteld aan verschillende uitdagingen. Hoe maak je steden met een rijke historie, zoals Amsterdam, duurzaam en houd je ze bestand tegen klimaatverandering? Hoe zorg je dat mensen meer verbonden zijn met elkaar en met hun omgeving?

Heb jij een idee hoe we energievoorziening kunnen verduurzamen? Deze workshop is gratis en geschikt voor studenten, beleidsmakers, ontwerpers, creatieven etc. om te inspireren, oplossingen te bedenken, testen en lanceren voor de Clean Energy Challenge. Deze Design Jam maakt deel uit van de Embassy of Urban Transformation van Make Design Work.

Meer informatie:https://www.makedesignwork.com/workshop-de-zelfvoorzienende-stad

Clean Energy Challenge

What Design Can Do heeft de Clean Energy Challenge in het leven geroepen. Samen met IKEA Foundation, Gemeente Amsterdam, Metropoolregio Amsterdam, Universiteit van Amsterdam en ABN AMRO nodigen ze designers en creatieve ondernemers uit om opnieuw na te denken over hoe we energie produceren, distribueren en gebruiken in onze steden. Deze uitdaging is gericht op het aanpakken van verschillende aspecten van energiegebruik in het grote steden,Β zoals energie interventies in de publieke ruimte, campagnes en buurtinitiatieven om mensen bewust te maken of alternatieven om de stad te verkoelen of verwarmen.
Meer informatie: https://cleanenergychallenge.whatdesigncando.com/

Afdeling Buitengewone Zaken

Make Design Work is een initiatief van service design bureau A/BZ. Hun jarenlange ervaring met het verbeteren van innovatietrajecten en opzetten van R&D afdelingen binnen kleine en grote organisaties bundelen ze hier in hun workshop aanbod. Als vernieuwend bureau ondervinden ze dagelijks in levenden lijve hoe ze innovatie efficiënt laten landen binnen organisaties. Hun workshops komen dus niet uit boekjes, maar uit échte ervaringen in het veld.

Partners
Download persfoto's
Download