Terug naar Programma

FUTURE MORE COLLECTIVE

Hele week bij Blok 63-S | Strijp-S Door Future More

FUTURE MORE is een collectief opgericht door jonge designers die recent afgestudeerd zijn aan de Design Academy Eindhoven. Samen delen zij de interesse om te inspireren en geïnspireerd te worden door elkaar en de industrie.

We vormen hierdoor een platform waar individuele vaardigheden verenigd worden tot een collectieve en diverse sensibiliteit. We stellen vragen over het heden samen met toekomstige design vraagstukken die verder gaan dan het traditionele bereik van productontwerp. Dit leidt tot een forecast die dient als onze gezamenlijke ontwerpbenadering. Waarbij ideeën niet alleen concepten blijven, maar verder worden ontwikkeld tot zinvolle projecten die aanzetten tot nadenken en verwondering.

FUTURE MORE COLLECTIVE PRESENTS “FUTURE MYTHOLOGIES”

Myth (from the Greek mythos μῦθος): a story where happenings are described. The subject of the myth is often visualized trough extraordinary characters such as gods, animals, strange personalities or heroes who have inhuman powers. Those characters take a central role in these stories which have always been used as navigators for questions concerning past and its future.

As designers we use stories all the time, we basically create our own mythologies when we work on concepts. What will be the outcome, if we reflect on ancient myths and translate there norms and values into future myths connected to our profession? Do we need to questions our role as designers towards the society and move along with new technologies and social happenings?

For the upcoming Dutch Design Week, we challenge our participants to visualize a language based upon their believes and vision based on the topic.By making the project understandable to others supported by form, material and color. Serving as character in their future mythologie.

Nick Beens

Producten ontworpen door Nick Beens bieden de mogelijkheid speelser om te gaan met jou in - exterieur. De producten weten telkens weer meer sfeer te creëren in ieder soort ruimte.
Met een grafische blik observeert hij naar functionaliteiten en is speels opzoek naar de perfecte compositie. Hierdoor weten zijn ontwerpen telkens weer impact te creëren. Industriële technieken en materialen mogen gevierd worden vind Nick, want wanneer je vanuit een materiaal te werk gaat ontstaan er nieuwe mogelijkheden voor nieuwe toekomstige toepassingen. Verschillende on/offline platformen weet hij in te zetten om met scherpe visuele communicatie zijn ontwerpen en concepten te presenteren.

www.nickbeens.com

Jasper Luijten

Of het nou wind of daglicht is, natuurlijke bewegingen gevormd door de elementen dienen vaak als startpunt van inspiratie voor Jaspers heldere, grafische en ruimtelijke aanpak. Hij streeft ernaar om de bekende / onbekende essentie te vinden in alledaagse producten en hun omgeving. Dit resulteert in een interdisciplinaire werk methode, die door onderzoek tot nieuwe aanpak van vorm en functie leidt.

Jasper vertaalt zijn concepten tot producten, installaties en ruimtelijke design objecten. Waarbij hij speelt met het idee om processen te herdenken op een genuanceerde manier, door ze te hervormen tot een visuele taal of betekenisvolle, functionele, maar toch poëtische objecten.

www.jasperluijten.nl

Simone Smelt

Gefascineerd door esthetiek en de menselijke verbeelding, combineert Simone Smelt donkere en eindeloze vindingrijke concepten met een minimalistische esthetiek.

Ze maakt vaak eerst een visueel poëtisch concept, gevolgd door het spelen met materialen en kleuren om de rijkheid van het concept te onthullen.

Simone focussed zich op dynamische en transformeerbare objecten, om een langdurige oplossing te vinden tegen verveling; dynamisch design kan een constant verassende reis zijn.

www.simonesmelt.com

Milou Bergs

Architectuur, technologie, en de manier waarop dingen gemaakt zijn, werken en bewegen vormen de basis voor Milou’s technische en functionele manier van werken. Ze is gefocusseerd op innovatie en slimme oplossingen, waarbij ze zich van een industriële productontwerp aanpak in een meer conceptuele manier van werken verplaatst.

Haar producten krijgen vorm met een duidelijke functie gecombineerd met simpele esthetica.

www.milioubergs.com

Edwin van Capelleveen

Geleid door zijn instinct en geïnspireerd door het gedrag van mensen, vormt Edwin zijn ideeën tot begrijpelijke projecten, variërend van woon accessoires tot architecturale innovaties.

Hij stelt eenvoud centraal door de industrie vanaf het begin in zijn process te betrekken, en zet de beperkingen in tot zijn voordeel.

Mirl van Hoek

Mirl is zowel bij het ontwerpen van conceptuele producten, als bij haar grafische werk gedreven door interactie en gebruikt haar vaardigheden om een positieve mindset te creëren.

Met haar optimistische, poëtische en interactieve ontwerpbenadering, werkt ze aan het transformeren van maatschappelijke uitdagingen tot nieuwe speelse kansen.

www.mirlvanhoek.com

Hedwich Hooghiemstra

Analoge technieken vormen het startpunt in haar proces tot het vinden van de juiste atmosfeer en roepen een bepaalde verwondering op over een object of ruimte.

Designs van Hedwich zijn gebaseerd op goed samengestelde structuren die transformeren tot grotere vormen. Mensen staan centraal in haar ontwerpen en vormen een tweede huid door het gebruik van intimiteit.

Ze vormt een nieuwe realiteit om zo vragen te stellen bij verschillende soorten illusies.

www.hedwichhooghiemstra.nl

Freek Peters

Gedreven door zijn fascinatie voor materialen en processen, maakt Freek werken die leiden tot inzichten in functie en vorm. Zijn praktische en analytische instelling geven hem de vrijheid om de grenzen van het onbekende op te zoeken en zo onstaan onverwachte toepassingen van alledaagse voorwerpen.

Zijn werk varieert van alledaagse producten tot ruimtelijke en architecturale ontwerpen.