Terug naar Programma

Jannie Walks Vertically in her house - the Tour

Hele week bij Dynamo | Downtown Door ROMBOUT Frieling lab

Meld je aan voor een tour op onderstaande tijden door een email te sturen naar [email protected]

Jannie woont in een huis van 3 verdiepingen maar kan haar trappen niet meer op of af. Eind 2017 werd Jannie de eerste gebruikster van Vertical Walking; een nieuw systeem, ontwikkeld in Eindhoven, waarmee ze zichzelf, op eigen kracht, tussen verdiepingen kan bewegen: Het systeem is onafhankelijk is van electriciteit, terwijl het maar een fractie van de inspanning vergt, vergeleken met traplopen.

Met Vertical Walking probeert Rombout Frieling lab een nieuwe oplossing te vinden voor miljoenen Europeanen, voor wie de komende decennia de trap een groot obstakel gaat worden. Terwijl we in deze tijd van automatisering met bestaande oplossingen zoals (trap)liften de mens reduceren tot een inert lichaam, zoeken wij juist harmonieuze oplossingen die de mens uitdagen om op een veilige en gemakkelijke manier dagelijks in beweging te blijven: Dat is niet alleen gezond en goed voor de lenigheid, maar geeft bovenal voldoening en plezier.

Benieuwd naar de ervaringen van Jannie? Wil je dit met eigen ogen zien?

Kom dan langs voor een tour in het huis van Jannie op de onderstaande tijden. Omdat we de privacy van Jannie willen respecteren, willen we je wel vragen om minimaal 2 uur tevoren te checken of er voldoende plaats is via [email protected]

The tour duurt ongeveer 30 minuten.

Za 20 Oct 15:00
Zo 21 Oct 15:00
Di 23 Oct 15:00
Za 27 Oct 15:00

Meer informatie op www.vertiwalk.com