Terug naar Programma

FUTURE040: VIRTUAL FUTURE DOWNTOWN

Hele week bij Blok 63-S | Strijp-S Door Gemeente Eindhoven & Dutch Design Foundation & MVRDV

De gemeente Eindhoven exposeert dit jaar tijdens Dutch Design Week het project Future040, te zien in een grote glazen kas op het Stadhuisplein. Bezoekers krijgen de kans om via Augmented Reality (AR) door het toekomstige centrum van Eindhoven te lopen.

Hoe zien de toekomst én de gebouwen van Eindhoven eruit? Ontdek het zelf tijdens de Dutch Design Week 2018 op het Stadhuisplein met augmented reality!Zie het stadscentrum virtueel verrijzen en ontdek ontwikkelingen als de Mariënhage, Disctrict-E en Nieuw Bergen in vijf verschillende tijdlagen.

Er gebeurt van alles in de Eindhovense binnenstad. Op veel plekken verschijnen er nieuwe gebouwen of krijgen bestaande gebouwen een ingrijpende face-lift. Denk bijvoorbeeld aan het gebied rondom het station (District-E), Mariënhage en de Emma Singelkwadrant. De gemeente Eindhoven tekent voor de ontwikkeling en deze innovatieve manier van werken, samen met Winy Maas (MVRDV) als supervisor van de binnenstad. Het project is tot stand gekomen in samenwerking met Dutch Design Foundation. Dutch Rose Media neemt de technisch kant voor haar rekening.

Partners