Ga naar Programma

Kies kleur

Hele week in Vij5 Showroom by Vij5
Dit onderdeel is open voor bezoekers.

Dit jaar zoekt Vij5 de grenzen op van crowdfunding door de community te betrekken bij één van de belangrijkste keuzes van een ontwerpproces; het kiezen van kleur.

Het experiment draait om de TweeDoek. Een handdoek en theedoek in één, waarbij twee functies die normaal naast elkaar gebruikt worden in één product samenkomen.

In een voorronde heeft het publiek 80 verschillende kleurencombinaties ingezonden. Hieruit zijn 5 finalisten gekomen, waar jij nu op mag stemmen!

In de Vij5 Showroom worden de 5 verschillende kleurencombinaties vertaald naar 5 verschillende interieursettingen. Zo krijgt het publiek een beter idee over hoe elke kleurencombinatie op een andere manier bij de Vij5-collectie zou kunnen passen.

Als bezoeker en donateur kun je ter plekke je stem uitbrengen en daarmee direct invloed hebben op de kleur van het eindresultaat. De meest gekozen combinatie, wordt ook daadwerkelijk gemaakt!

Naast de crowdfunding campagne lanceert Vij5 ook drie nieuwe producten, die centraal in de ruimte aanwezig zullen zijn: De Trestle Table en BL28 LED lamp van David Derksen en de Glint Light van Susanne de Graef.

Ook richt Vij5 dit jaar (wederom) de officiële perslounge van de Dutch Design Week in op Strijp S.

Anieke Branderhorst

David Derksen studeerde in 2009 af aan de Design Academy Eindhoven en ronde in 2011 een master Industrial Design af aan de TU Delft.

De natuur, en vooral de principes en processen die in de natuur worden aangetroffen, zijn de belangrijkste inspiratiebronnen van David Derksen. Dit resulteert in een sterke focus op materialen, hoe ze zich gedragen en hoe ze kunnen worden geconstrueerd. Volgens David Derksen is het produceren van objecten spelen met de krachten van de natuur. In zijn ontwerpen probeert hij de schoonheid van het materiaal en de manier waarop het wordt geproduceerd tot uitdrukking te brengen.

David Derksen

Susanne de Graef

Vij5

Vij5 is een Nederlands designlabel met een gecureerde collectie interieurproducten die worden gekenmerkt door hun minimalistische esthetiek en verrassende functionaliteit. Wat Vij5 producten onderscheidend maakt, is de oprechte connectie en krachtige samenwerking tussen de mensen rondom het label – curatoren, ontwerpers, fabrikanten en klanten. Vij5 vertegenwoordigt als label zowel nationaal als internationaal een sterke platformfunctie voor (Nederlands) design.
Download persfoto's
Download