Ga naar Programma

No Waste Workshops

Hele week in MLY by MLY
Dit onderdeel is open voor bezoekers.

Net als vorig jaar organiseert Emily Hermans ook deze Dutch Design Week elke dag een ‘No Waste Workshop’ in de MLY Store.Aan de hand van een kijkje in haar eigen keuken vraagt ze daarmee aandacht voor een belangrijk thema in de modebranche: kledingverspilling.Als deelnemer aan de workshop maak je onder begeleiding van Hermans een eigen modedessin, in de vorm van een collage.De dagelijkse workshops zijn gratis toegankelijk en beginnen om 10.30 uur.

Workshops: dagelijks 10.30-13.00 uur, gratis toegang (vol = vol)

Aanmelden bij [email protected]

MLY Store, Torenallee 40-10, Strijp-S, Eindhoven

www.mly.nl

MLY

Wij hebben een wereld voor ogen waarin iedereen de beste versie van zichzelf kan zijn. Daaraan willen we een bijdrage leveren met duurzame, kleurrijke kleding, die vrouwen krachtiger maakt. We staan bekend om onze ambachtelijke benadering van mode. De basismaterialen voor onze stoffen ontwikkelen we in veel gevallen zelf, en het grootste deel fabricage vindt in Nederland plaats.

MLY

De Eindhovense modeontwerper Emily Hermans staat bekend om haar ambachtelijke benadering van mode. Ze werkt bij voorkeur vanuit het materiaal en de techniek. De basismaterialen voor haar stoffen ontwikkelt ze in veel gevallen zelf.

 

MLY profileert zich steeds nadrukkelijker als ecolabel. Ze maakt veel gebruik van eco-gecertificeerde garens en natuurlijke, biologisch afbreekbare vezels. Geprinte stukken worden grotendeels digitaal gedrukt, waarbij veel minder water wordt verbruikt dan bij andere drukprocessen. Ook worden hiervoor biologisch afbreekbare inkten gebruikt.

Website: https://mly.nl
Download persfoto's
Download