Ga naar Programma
Winy Maas (c) Barbra Verbij

ICI Eindhoven: Future Downtown - TALK with Winy Maas

in VDMA by MVRDV
Dit onderdeel is open voor bezoekers.

Steden staan voor enorme uitdagingen. Klimaatverandering, verdichting, de komst van nieuwe technologieën, maar ook de overstap naar een ‘niet-fossiele samenleving’. Ze vormen tegelijk ook kansen voor de stad. Maar hoe? Welke perspectieven zijn er? Wat betekent verdichten en het vergroenen van de stad nu daadwerkelijk? En, wat betekent het voor Eindhoven? Winy Maas geeft zijn visie op de toekomst van de stad, de binnenstad en op Eindhoven. Maar hij gaat zeker ook met zijn gehoor in gesprek tijdens de Dutch Design Week 2018.

MVRDV

Winy Maas is een van de medeoprichters van het wereldwijd opererende MVRDV, gevestigd in Rotterdam. Het bureau geniet wereldwijd bekendheid vanwege spraakmakende projecten, zoals het Nederlandse paviljoen van gestapelde landschappen op de Expo 2000 in Hannover, de Markthal in Rotterdam of The Frøsilo, twee tot woonflats getransformeerde betonnen silo’s in Kopenhagen. Hij is ook als hoogleraar verbonden aan de TU Delft en richtte hier in 2008 The Why Factory op, een onderzoeksinstituut voor de toekomstige stad. Ook is hij als supervisor betrokken bij de ontwikkeling van de binnenstad van Eindhoven.

www.mvrdv.com

Architectuurcentrum Eindhoven

Prikkelt en inspireert het debat over architectuur, stedelijke ontwikkeling en landschap in Eindhoven en omgeving.

www.architectuurcentrumeindhoven.nl

Municipality of Eindhoven

MVRDV

 

Steden staan voor enorme uitdagingen. Klimaatverandering, verdichting, de komst van nieuwe technologieën, maar ook de overstap naar een ‘niet-fossiele samenleving’ vormen tegelijk ook kansen voor de stad. Maar hoe? Welke perspectieven zijn er? Wat betekent verdichten en het vergroenen van de stad nu daadwerkelijk? En, wat betekent het voor Eindhoven? Winy Maas geeft zijn visie op de toekomst van de stad, de binnenstad en op Eindhoven. Maar hij gaat zeker ook met zijn gehoor in gesprek tijdens de Dutch Design Week 2018.

 

 

 

 

 

 

Download persfoto's
Download