Ga naar Programma

De wet op behoud van creativiteit

Hele week in De Ontdekfabriek by De Ontdekfabriek
Dit onderdeel is open voor bezoekers.

Tijdens de DDW dagen Studio Rocco Verdult en de Ontdekfabriek kinderen en volwassenen uit om hun eigen creativiteit te onderzoeken.

In de Ontdekfabriek en het paviljoen van Brabant Living Lab op het Ketelhuisplein staan sökkels naar ontwerp van Rocco Verdult. In de sökkels liggen gebruiksvoorwerpen. Iedere dag ligt er een ander voorwerp waarvan de meeste mensen niet meteen weten wat het is. Het voorwerp prikkelt de creativiteit. Het vraagt om een antwoord… Wat is het? Het stimuleert om samen met andere bezoekers te sparren over de mogelijkheden.

Naast de sökkels zijn er kleine opnamestudios waar het publiek kan vertellen wat volgens hen de functie is van het tentoongestelde object. Deze beelden worden al tijdens de DDW getoond. Het project bewijst dat er in ieder van ons een ontwerper schuilgaat. De sökkel en opnamestudio zijn gratis toegankelijk.

Met dit project geeft de Ontdekfabriek mede vorm aan de Wet op behoud van creativiteit die op initiatief van de provincie Noord-Brabant wordt gelanceerd.

 

Creatief bezig zijn in De OntdekfabriekTijdens DDW 2018 kunnen kinderen in De Ontdekfabriek naar hartelust hun creativiteit loslaten! In diverse workshops kunnen ze onder andere vacuumvormen, tekenfilms maken en nog veel meer. Voor deze activiteiten geldt de reguliere toegangsprijs van De Ontdekfabriek (€ 7,50 per persoon), voor volwassenen geldt tijdens DDW2018 een gereduceerd tarief van € 2,00. Klik hier voor openingstijden.

De Ontdekfabriek

De Ontdekfabriek is dé plek in Eindhoven, waar kinderen hun creatieve talenten kunnen ontdekken.

Ontdek de expositie van De Wet op Behoud van Creativiteit samen met je kinderen. Deze expositie, die mogelijk is gemaakt door Provincie Noord-Brabant is gratis. Als je in De Ontdekfabriek aan de slag wilt met creatieve workshops kan dat ook. Reserveren is ook daarvoor niet nodig, maar toegang tot de activiteiten en workshops van De Ontdekfabriek is wel tegen betaling.

Partners
Download persfoto's
Download