Ga naar Programma

Forward/

Hele week in Klokgebouw | Hall 2 by DDW, Dutch Digital Agencies & Adobe
Er geldt een afwijkende prijs voor dit onderdeel (€0. This event is free of entrance with a DDW ticket.). Dit evenement is besloten voor publiek. Bestel hier een ticket.

Dit jaar lanceert de Dutch Design Week een nieuw programma onderdeel gericht op Digital Design, genaamd ‘Forward/’. Deze expositie toont projecten en installaties aan de voorhoede van creativiteit, technologie en digitalisering, waar de digitale en fysieke wereld elkaar raken en versterken. Tijdens Forward/ kunnen bezoekers 10 conceptuele en toegepaste interactieve toepassingen ervaren.

Bureaus, merken en designers laten interactieve projecten zien. Met Adobe XD kunnen bezoekers razendsnel interactieve ervaringen ontwerpen, MediaMonks presenteert 'The Loading Time Machine' en Random Studio staat er met 'SUN', een bal die een zonsop- en ondergang genereert. Clever°Franke showt het datavisualisatie experiment 'Weather Chart' en Felix Ros laat 'Scribble' zien, een haptische interface voor zelfrijdende auto's. Studio Moniker presenteert 'Painted Earth' voor collectief artwork en Van Berlo een slimme meter die je bewust maakt je waterverbruik. Afdeling Buitengewone Zaken toont een op afstand bestuurbare intercom, Momkai presenteert 'Oncode' virtueel topinstituut voor kankeronderzoek en Strijp-S toont graffiti-toepassingen in de digitale wereld.

Naast deze interactieve expositie is er ook een programma met presentaties van digitale design bureaus en merken: 'Forward/ Talks: Dutch Digital Design' op vrijdag 26 oktober van 14.00 uur tot 16.00 uur in Het Klokgebouw 'DDW Live' podium, Hal 1: www.ddw.nl/nl/programma/446/forward-talks-dutch-digital-design

Adobe

MediaMonks

Moniker

Clever°Franke

Felix Ros

Afdeling Buitengewone Zaken

Random Studio

Van Berlo

Momkai

STRP

Het nieuwe programma Forward/ werd opgezet door de Dutch Design Week, met hulp van Bert Hagendoorn (lid van de Raad van Advies), in samenwerking met Dutch Digital Design en Dutch Digital Agencies. 

Download persfoto's
Download