Ga naar Programma

Human Library

in Bibliotheek Eindhoven by Bibliotheek Eindhoven
Dit onderdeel is open voor bezoekers.

In de Human Library lees je geen boeken, maar mensen. Interessante mensen die je in het dagelijks leven niet snel spreekt. Klopt wat we denken over mensen op basis van de buitenkant wel met de werkelijkheid? Er zitten gasten klaar om jou hun levensverhaal te vertellen. In een open gesprek waarin alles gevraagd en besproken kan worden.Durf jij het aan om je vooroordeel te ontmoeten?De Human Library is een beproefd concept van Deense oorsprong, dat mensen met elkaar in contact brengt om zo vooroordelen te onderzoeken en tegen te gaan. Net als in een gewone bibliotheek waar boeken toegang geven tot onbekende werelden, biedt de Human Library bezoekers ook de mogelijkheid in de belevingswereld van een ander te stappen. Op een hele simpele manier: door onbevangen met elkaar in gesprek te gaan.De gesprekken vinden 1-op-1 plaats en duren 20 tot 30 minuten.Jij mag alles vragen, als het maar respectvol gebeurt.Je hoeft je niet vooraf aan te melden. Ter plekke kies je jouw ´levende boek´.Aan de Human Library doen ten minste de volgende ´levende boeken´ mee:

Vrouw met autismeTransgenderSjamaanVeteraan met PTSSKale vrouwDwangstoornisEx-gedetineerdeNAH (niet-aangeboren hersenletsel)

Gratis entree, maar voor een indicatie van de hoeveelheid geïnteresseerden, vragen wij je aan te melden voor de lezingen via:

https://eindhoven.op-shop.nl/1934/human-library-transgender/27-10-2018

https://eindhoven.op-shop.nl/1935/human-library-ptss/27-10-2018

de Bibliotheek Eindhoven

Partners
Download persfoto's
Download