Ga naar Programma

Social Design Debate

Wed 24 oct in TAC by INK.
Dit onderdeel is open voor bezoekers.

Real-life impact door design: Deel II

Social Design is hot! Impact Design; Betekenisvolle Design; What Design Can Do. Ontwerpers willen de wereld veranderen, de planeet redden en een oplossing voor elk probleem hebben, zoveel is duidelijk. Maar is dat wel realistisch? En wanneer is design eigenlijk ‘sociaal’?

Kunnen we ontwerpers wel vertrouwen met deze verantwoordelijkheid? En zo ja: hoe dan? Wie gaat het betalen en ervoor zorgen dat deze geweldige ideëen ook daadwerkelijk de impact creëert die ze beloven?

INK. is op zoek naar antwoorden en nodigt u uit om met ons mee te leren. Wij gaan in gesprek met de volgende experts die ervaring hebben binnen deze nieuwe lieveling van de designwereld:

  • Daan Weddepohlm (Founder Peerby)
  • Paul Hekkert (Professor TU Delft)
  • Cindy van den Bremen (Capsters, Zet, Lector TU/e ID)
  • Levi van Dam (Founder Garage2020)
  • Paul Hekkert (Head of Industrial Design TU Delft)
  • gemodereerd door Anna Noyons (ex cpo Peerby, Founder (ink).)

We sluiten af met een borrel en een installatie waarop we samen de vervolgstappen voor Social Design co-creëeren.

Voorafgaand dit evenement is er om 16.00 een gesprek tussen Ravi Naidoo en Anna Noyons, zie https://www.ddw.nl/nl/programma/389/ravi-naidoo-and-anna-noyons-talk-social-design. Deze evenementen zijn georganiseerd door (ink)., Bron van Doen, Terra Nova en Nicky Liebregts.

Anna Noyons van (ink).

Anna Noyons is product- en service designer.
Ze studeerde cum laude af aan de faculteit Industrieel Ontwerpen van de TU Delft en richtte daarna een ontwerp- en innovatie bureau op.
Ze werkte voor grote bedrijven als HEMA, Axa, Bever Sport, Randstad en Nestle en kleinere zoals museums en stichtingen.
In 2013 stapte ze aan boord van de start-up Peerby als Chief Product Officer en samen met de twee co-founders maakte ze de app waarmee je spullen kunt lenen van mensen uit je buurt. Ze groeiden in een paar jaar tijd van 3 naar 20 werknemers en van 0 naar 300.000 actieve gebruikers wereldwijd.
Anna is sinds 2013 betrokken bij de oprichting en uitvoering van Garage2020; een innovatie lab voor de Jeugdzorg met dependances in Amsterdam, Leiden, Groningen en Rotterdam en is de oprichter van INK. een design bureau met als missie positieve maatschappelijke impact te genereren door design en design thinking met de beste product- en innovatie talenten van onze generatie.

Mayra Kapteyn van (ink).

Mayra Kapteyn vertaalt betekenisvolle inzichten naar ervaringen met impact.
Ze behaalde haar Master of Social Psychology aan de UvA cum laude als ook een master Experience Design aan de universiteit van Teesside. Mayra studeerde af op het onderwerp ‘pro-sociaal gedrag’ en ‘complexe keuzestructuren’.
Na haar afstuderen werkte ze in verschillende ontwerp studio’s voor oa Google. Als design research lead voor het bedrijf 29K maakte ze effectieve psychologische interventies schaalbaar voor een groter publiek, waarbij de samenwerkte met grote influencers en wetenschappers van Harvard University.

Als Co-founder van INK. Werkt Mayra samen met start-ups, overheden en corporates aan projecten met sociaal maatschappelijke impact.

Bron van Doen

Bron van Doen is een co-design studio in Eindhoven. We ontwikkelen creatieve projecten waarin sociale, culturele en economische waarden centraal staan. Onze expertise ligt in design denken, participatief ontwerp en creatief ondernemerschap. In samenwerking met diverse lokale en internationale partners hebben we projecten gestart zoals Uit de Buurtfabriek, Agents of Change, T-Slagerij, NIEUW/OUD en Bron van Doen Social Lab.

Dit evenement is mede georganiseerd door (ink)., Stichting Terra Nova - Democratisch Design, Nicky Liebregts en Bron van Doen.

Website: http://bronvandoen.nl/

Stichting Terra Nova - Democratisch Design

Stichting Terra Nova - Democratisch Design zet je aan het denken over de wereld waar we samen in willen leven. We brengen je in gesprek met mensen die je anders niet spreekt en maken ongeschreven regels en complexe vraagstukken inzichtelijk. Samen bevragen we kritisch onze huidige systemen en patronen. We willen iedereen betrekken bij het aanpakken van de grote uitdagingen van de samenleving. Daarom hebben we samen met 500 kinderen een dialoogspel ontworpen en onafhankelijk uitgegeven, dat nu door 300 scholen wordt gebruikt.

Nicky Liebregts

Nicky creëert ingangen in debatten door herkenbare producten en diensten te gebruiken als een poort naar onherkenbare kennis. Als Experience Designer past zij deze vaardigheden toe op sociale en maatschappelijke uitdagingen zoals eenzaamheid en seksuele uitbuiting. Daarnaast werkt ze als designcoach en consultant om creatieven met elkaar te verbinden en de waardecreatie van hun vaardigheden, identiteit en communicatie te ondersteunen.

(ink). ontwerpt producten, systemen en diensten die het beste uit mensen halen.

 

We doen dat door voor inklusiviteit te ontwerpen. Inklusieve business. Organisaties. Een inklusieve maatschappij, die mensen weer in verbinding brengt.

 

Want inklusiviteit werkt twee kanten op. Wie zich geïnkludeerd voelt, zal anderen meenemen. Deze oprechte manier van in verbinding staan is goed voor de wereld. En goed voor de merken, initiatieven en organisaties die deze nieuwe wereld vormgeven. 

 

Daarom commiteren we ons om voor meer verbinding te ontwerpen. En dat doen we zo:

 

- ecosystemen zonder hierarchie

- producten van echte waarde, nooit iets verkopen dat mensen niet echt nodig hebben

- diensten die mensen hun beste zelf laten zijn, zonder hun aandacht te verkwanselen met onnodige notificaties

 

Dit is waar we ons aan commiteren. Dit is onze ambitie.

Dit is waar onze klanten ons aan houden. Elke dag.

Website: http://INK.team
Download persfoto's
Download