Ga naar Programma
Seem by Aurore Brard

Inclusive design, SEEM and See-eat-through

All week in Klokgebouw | Hall 4 by Aurore Brard
Er geldt een afwijkende prijs voor dit onderdeel (Klokgebouw entrance fees.).

Let’s redefine standards for a wider audience!

INCLUSIVE DESIGN door Aurore Brard.

De studio presenteert twee projecten. SEEM, een visueel aantrekkelijke stoppenkast die intuïtief werkt voor iedereen en See-eat-through, een elegante set servies en bestek voor normaal gebruik, en ook voor mensen met een beperkt gezichtsvermogen.

Waarom zouden stoppenkasten niet intuïtief of mooi kunnen zijn?

In tegenstelling to andere huis-, tuin- en keukenproducten, is de stoppenkast nog steeds erg technisch. Verstopt achter lelijke plastic kleppen zit een een ingewikkeld en niet gebruiksvriendelijk systeem.

SEEM is ontworpen om hier verandering in te brengen. Dit nieuwe stoppenpaneel is een intuïtieve interface met simpele signalen en afbeeldingen, toegankelijk en begrijpelijk voor iedereen.

Voor meer informatie, kijk op http://aurorebrard.com/seem/

Stel je hebt een beperkt gezichtsvermogen, zou je dan liever aan de vieze punten van een vork voelen, of intuïtief het bestek kunnen onderscheiden aan de hand van het handvat?

Zou dat misschien zelfs voor een stijlvol uiterlijk kunnen zorgen?

See-eat-through is een elegante set servies en bestek voor normaal gebruik, die het echter ook voor mensen met een beperkt gezichtsvermogen mogelijk maakt om de spullen op tafel te herkennen en hun eigen handelen te controleren.

Om meer te zien van de set, kijk op http://www.aurorebrard.com/see-eat-through/

Aurore Brard is een social productontwerper uit Eindhoven. Met haar werk probeert ze de kloof tussen diverse sociale groepen en de norm te verkleinen.

Voor meer informatie, kijk op http://aurorebrard.com/

Partners
Download persfoto's
Download