Ga naar Programma
The OBSERVE by Antrei Hartikainen

OBSERVE

Hele week in Veem | Floor 2 by Antrei Hartikainen
Dit onderdeel is open voor bezoekers.

De expositie OBSERVE van Antrei Hartikainen creëert een sfeer waarin de toeschouwer kan voelen hoe belangrijk het is om de omgeving te observeren en te verkennen. De expositie presenteert verfijnde beelden, meubelstukken, objecten en werkprocessen als één organisch geheel. Producten en unieke stukken die de essenties functionaliteit, ambacht, en het medium zelf samenbrengen; een verlangen om de talrijke mogelijkheden die hout heeft te onthullen.

"Ik neem de seizoenen waar; het effect van licht en schaduw op de omgeving. En probeer deze subtiele, maar krachtige verandering in mijn materiaal, hout, te verwerken. Ik ontdek interessante vormen en onderwerpen in alles, van natuur tot architectuur en onze alledaagse omgeving."

Antrei Hartikainen

De uit Finland afkomstige ontwerper Antrei Hartikainen (geboren in 1991) staat bekend om zijn verfijnde werk gemaakt van hout. In 2016 heeft Design Forum Finland hem de titel Jonge Ontwerper van het Jaar toegekend. De bekroonde stukken, zowel functionele producten als echte kunstwerken, geven blijk van een ongekende sensualiteit, elegantie en vakmanschap, waardoor de producten tot de beste voorbeelden van Noorse houtbewerking worden gerekend.

 

"Ik houd mij intensief bezig met houtontwerp. Mijn doel is producten en unieke stukken te ontwerpen die de essenties functionaliteit, ambacht, en het medium zelf samenbrengen; een verlangen om de talrijke mogelijkheden die hout heeft te onthullen vormt een blijvende stimulansvoor mijn werk.”

Download persfoto's
Download