Terug naar Programma
Composing with AI

Artificial Intelligence: Where Design, Art & Law collide?

Wo 23 okt bij Van Abbemuseum | Downtown

Wanneer u een liedje componeert of een ontwerp maakt met behulp van AI, is het echt van jou ?

Als een algoritme u helpt bij het ontwerpen van een product of het componeren van een lied, wiens eigendom is het resultaat ? Nieuwe generatieve technologie daagt de fundamenten van het intellectueel eigendomsrecht uit.

Kom en ervaar wat het betekent om te ontwerpen of te componeren met een AI.

Het programma begint met een 'workshop' waar u als bezoeker de mogelijkheid krijgt om uw eigen ontwerp en muziek te maken op een aantal specifiek voorbereide computers.

In het tweede deel van het programma onderzoeken we of wat je gemaakt hebt inderdaad van jou is.

Sprekers uit verschillende vakgebieden geven uitleg over de werking van AI-algoritmes bij het ontwerpen en componeren van muziek en het gebruik van generatieve tools bij het ontwerpen. Het programma zal worden afgesloten met een poging om de juridische vragen en implicaties te overzien.

Programma:
14:30: Ontvangst
15:00: Workshop
15:30: Opening prof.mr.dr. Jan Smits (TU/e)
15:35: Ir. Erwin Hoogerwood @DialecticDesign
16:00: Dr. Tijn Borghuis (TU/e & Musico)
16.25: Mr. Rogier de Vrey (CMS Advocaten)
16:50: Q&A
17:00: Borrel
18:00: End

Zoals te zien in
Partners

Brainport TechLaw

Brainport TechLaw bestaat sinds 2013 en is een platform waar technologie en recht samenkomen. Letterlijk en figuurlijk. Ons doel is specifieke kennis op het gebied van technologie en recht te bundelen, te delen en te borgen. Dit doen we onder meer door onze leden — ondernemers in (high)tech branches, en specialistische adviseurs (o.a. accountants, advocaten, octrooigemachtigden) — met elkaar in contact te brengen en door het organiseren van themabijeenkomsten.