Terug naar Programma
Ceramic Minor Design Academy Eindhoven

Elephant in the Room

17 olifanten doorbreken de stilte. Kun je ze horen?

Hele week bij Beeldenstorm/Daglicht | Downtown

17 studenten van de Keramiek Minor van de Design Academy ontwierpen elk een servies voor een vijf-gangen diner. Tijdens de Dutch Design Week dekken zij hier een tafel mee in Beeldenstorm (NRE-terrein).

De serviezen zullen niet alleen gebruikt worden om van te eten. De objecten zijn bedoeld om een gesprek op gang te brengen over uiteenlopende onderwerpen, die normaal in stilte blijven. Onderwerpen waar niemand over spreekt, maar waar we het allemaal over zouden moeten hebben. Van een hartverscheurende verhaal van een sterrenchef tot aan een Koreaanse sprookje. Ieder perspectief streeft ernaar je de ogen te openen voor de Olifant in de kamer. Om verder te kijken dan je eigen horizon, op weg naar een heel nieuw paradigma. In een veelvoud van radicaal unieke perspectieven vind je in iedere keramische set een fascinerend persoonlijk verhaal en een materiaal-experiment.

De expositie toont een selectie van experimenten: zowel successen als mislukkingen, die de intenties en fascinaties van iedere student laten zien. Ieder project wordt vergezeld door een glazen object dat het verlangen naar de grenzen van wat fysiek mogelijk is tart door middel van gipsen mallen en combinaties van materialen.

De expositie wordt afgesloten met een serie Thaise diners georganiseerd door de studenten in samenwerking met Waew Food Programme.

Leo Maher (UK)

Bom Noh (KOR)

Barbora Stredova (CZ)

Yuanhan Shen (CHIN)

Sarah Collins (UK)

Sebastian Guzman Olmos (ARG)

Yichen Shen (CHIN)

Rixt Izeboud (NL)

Ianis Dobrev (F)

Sterre ter Beek (NL)

Hanna Mencke (NL)

Jiheon Chae (KOR)

Barry Llewellyn (IRL)

Conni Stuve (D)

Chin-Wei Wu (Taiwan)

Gerard Lukken  (NL)

Bryan Stoel (NL)

Atelier NL & Job Meihuizen

The Ceramic Minor is developed for the Design Academy Eindhoven by Atelier NL, Job Meihuizen & Pierluigi Pompei and facilitated by Beeldenstorm. We would like to thank Beeldenstorm for facilitating their space and equipment, master glassblower Gert Bullée for his craftsmanship and collaboration with Nationaal Glasmuseum Leerdam, and Waew Food Programme & Wall Street for preparing and facilitating the dinner.