Terug naar Programma
photo credits: Hannie Verhoeven, Simon Niebel

ABN AMRO HOTSPOTS | Julina Vanille Bezold

ABN AMRO wil jonge designers een podium bieden om zich te presenteren aan een groter publiek.

Hele week bij Philitelaan | Strijp-S

qi | collectie kleding

Massaconsumptie heeft onherstelbare gevolgen voor het milieu. Bovendien staat het een authentieke verbinding met de materiële wereld om ons heen in de weg.
De biologisch afbreekbare collectie qi van wholina (Julina Vanille Bezold) is ontstaan vanuit het holistische ontwerpmanifest van de eeuwenoude Chinese Wu-Xing filosofie. De kledingstukken zijn gemaakt van planten, ze leven een tijd met ons samen en zullen op een dag ontbinden waardoor er een nieuwe plant uit kan groeien.
Door een onderscheid te maken tussen mode en kledingstukken, streeft qi ernaar om een nieuw bewustzijn te creëren voor de waardering van kleding. Het is immers onze tweede huid waarin we het grootste deel van ons leven gehuld zijn.

Contact Julina Vanille Bezold

Partners

ABN AMRO

ABN AMRO is een ondernemende bank met social impact. Wij zien in de economie en samenleving een duidelijke verschuiving naar duurzame oplossingen. Dat is een goede ontwikkeling, want als samenleving hebben we een aantal serieuze issues: klimaatverandering, grondstoffenschaarste en sociale ongelijkheid. Als bank willen we die shift naar duurzaamheid versnellen. Dat uit zich ook in onze aangescherpte strategie waarbij we een zwaar accent leggen op duurzaamheid. Wij denken dat design en duurzaamheid hand in hand gaan en designers daarin het verschil kunnen maken.