Terug naar Programma
OPENRNDR

DDW Talks: Digital Design

Samenwerking tussen creatieve disciplines

Vr 25 okt bij FIFTH | NRE | Downtown

In de Digital Talk verkennen we de grenzen van de digitale en fysieke wereld via ontwerp. Deze dag geeft je van binnenuit een kijkje in wat er zoal gebeurt op het snijvlak van creativiteit, technologie en digitalisatie.

Tijdens Digital Friday organiseren Dutch Digital Design en DDW de Talks: Digital Design. (Engels gesproken) Tijdens het event, wat vorig jaar plaatsvond onder de naam 'Forward/ Talks', staan vooraanstaande bureaus en merken op het podium van de gloednieuwe locatie FIFTH.

Sprekers van merken als Adobe, Sony & WeTransfer en creatieve bureaus als MediaMonks, CLEVER°FRANKE, Vruchtvlees en Code d'Azur presenteren interactieve projecten, vertellen over de samenwerking tussen verschillende disciplines die daarbij komt kijken en delen hun visie op de toekomst van digital design.
Ook presenteren jonge talentvolle digitale creatieven van toonaangevende opleidingen zichzelf, die de ochtendsessie (in samenwerking met Dutch Digital Agencies) bij SintLucas deden. De sessie, die gemodereerd wordt door Bert Hagendoorn (Dutch Digital Design) wordt afgesloten met networking drinks.

Alle DDW Talks zijn Engels gesproken.

Clever Franke

BMX Freestyle Live Data Visualization
Het datavisualisatie project voor het BMX-event (winnaar van de Dutch Design Awards 2019) is een mooi voorbeeld van hoe design, real-time sensordata en technologie samen de beleving van een sportevenement kan verbeteren. Pietro Lodi talk, UX, UI, IA en Visual Designer, zal vertellen hoe zij de Koninklijke Nederlandse Fietsersbond (KNWU) hielpen om het professionele profiel van de sport te verrijken. Ook zal hij ingaan op de innovatieve manier van de creatie van de live datavisualisatie.

Code D'azur

The Lockdown
Om de ABN AMRO Bank te helpen om het beste IT-talent aan te trekken, ontwikkelde CODE D'AZUR de eerste mobiele AR escape room ter wereld, The Lockdown. In het spel, dat zich afspeelt in 2028, worden spelers uitgedaagd om de wereld te redden van een financiële ramp door problemen met thema's als informatiebeveiliging en blokkades op te lossen. Technisch directeur Erik Rave deelt hoe technologie en design bij de ontwikkeling van dit spel zijn samengebracht.

Sony

Affinity in Autonomy
Affinity in Autonomy: Envisioning the relationship between humans and robotics
In het snel veranderend technologische landschap van vandaag heeft Sony een visie op robotica ontwikkeld, die het leven en de maatschappij zal verrijken. De visie is om robotica te creëren die zich echt met de mens zelf bezighoudt, zodat we een affiniteit met ze gaan ervaren. Rikke Gertsen Constein presenteert, zij is Global Art Director voor Sony Creative Center bij het Design Center Europe.

Mediamonks

How to ACE Creative Production on a Global Scale
Hoe kun je een wereldwijd verspreid team creatief en effectief houden? Tijdens deze presentatie zal creatief directeur Rhys Davelaar vertellen over het project 'Into the Wild': de grootste mixed reality ervaring ter wereld. De ervaring werd tot stand gebracht in op een fysieke locatie in Singapore, maar werd gemaakt aan de andere kant van de wereld: in Nederland. Rhys zal op het DDW-podium uitleggen hoe teams de uitdagingen van de verschillende tijdzones overwinnen en daardoor beter presteren.

Vruchtvlees

How to conquer place and time?
Yira Rodriguez Garcia van Vruchtvlees, het design gedreven digitaal buro, zal de visie delen over hun project "Rebranding remotely from three different timezones"

Adobe

Adobe XD: much more than a wireframe tool...
Tijdens deze presentatie laat UX / UI Evangelist Stephanie zien dat je in Adobe XD niet alleen supersnel interactieve schermontwerpen kunt maken, zowel op wireframe-niveau als op high-fidelity designniveau, maar ook foto's vanuit Photoshop tot leven kunt brengen, kan werken met Illustrator voor illustraties, animaties kunt maken en exporteren naar After Effects, plugins van derden kunt gebruiken - en daarmee uiteindelijk overtuigende presentaties kan maken.

WeTransfer

We do more than transfer
Thomas Schrijer werkt als Art Director en Karen van de Kraats is Senior Designer bij de WeTransfer Studio. Toen WeTransfer in 2018 de WePresent storytelling site lanceerde, wilden ze deze anders benaderen: ze wilden niet alleen de verhalen onder de aandacht brengen, maar ook de manier waarop ze gepresenteerd worden. Content en design kwamen vanaf het eerste moment samen. Karen vertelt over dit proces, terwijl Thomas ons vertelt waar WeTransfer vandaan komt en waar ze nu zijn.
Partners

Dutch Design Week

Voor het eerst heeft Dutch Design Week dit jaar samen met verschillende partners een DDW Talks programma gecureerd. Aan de hand van zeven thema’s onderzoeken we de vele facetten van design. Samen met belangrijke sleutelfiguren uit het ontwerpveld en daarbuiten, verkennen we diverse ontwerpdisciplines, bespreken we de actualiteit, blikken terug op het verleden en werpen een blik in de toekomst.