Terug naar Programma
Teresa van Dongen - Mud Well
Alex Hamstra

DDW Talks: Bio Design

Een gelukkig huwelijk tussen biologie en technologie

Wo 23 okt bij FIFTH | NRE | Downtown

De Bio Design Talk brengt je weer helemaal op de hoogte van het zich snel ontwikkelende Bio Design-veld. Ontdek het verschil tussen ontwerpen met natuur en het ontwerpen van nieuwe natuur.

In de Bio Design Talk praten we je bij over het zich snel ontwikkelende vakgebied Bio Design. Bio Design overschrijdt de grens tussen het ‘gemaakte’ en het ‘geborene’. Doordat levende organismen als essentiële designelementen kunnen fungeren brengt het ons producten die groeien, voelen, zich aanpassen en zichzelf repareren. Industriële en mechanische systemen worden vervangen door biologische processen. Biodesign haalt imitatie en biomimicry in, waarmee de grenzen tussen organismen en objecten vervagen. Een gelukkig huwelijk tussen biologie en technologie.

Alle DDW Talks zijn Engels gesproken.

William Myers

Jalila Essaïdi

Founder BioArt Laboratories and DDW19 Ambassadeur

Teresa van Dongen

Independent Designer

Emma van der Leest

Independent Designer

Prof. Pirjo Kääriänen

Founder CHEMARTS, Aalto University

Moderator: Ruben Baart (NNN)

Editor in chief Next Nature Network
De Bio Design middag wordt gemodereerd door Ruben Baart, editor in chief bij Next Nature Network.
Partners

DDW Talks

Voor het eerst heeft Dutch Design Week dit jaar samen met verschillende partners een DDW Talks programma gecureerd. Aan de hand van zeven thema’s onderzoeken we de vele facetten van design. Samen met belangrijke sleutelfiguren uit het ontwerpveld en daarbuiten, verkennen we diverse ontwerpdisciplines, bespreken we de actualiteit, blikken terug op het verleden en werpen een blik in de toekomst.