Terug naar Programma
Martijn de Jong, Omcirkeling

Omcirkeling

Omcirkeling

Hele week bij Design Perron | Station

“Omcirkeling” is een afstudeer project dat is ontstaan door het observeren van situaties, objecten en materialen in openbare ruimte. Met deze omgeving als inspiratiebron is er een eigen beeldtaal ontwikkeld waarin de objecten worden vervreemd en dienen als menselijke karakters binnen de installatie.

Door alledaagse objecten te vervormen maakt Martijn de Jong beelden die vervreemden. In Omcirkeling onderzoekt Martijn de impact van de hedendaagse ontwikkeling waarin de mens bewust en onbewust bekeken wordt. De installatie komt voort uit de interesse in actuele maatschappelijke vragen en het spel met materialen en objecten uit de openbare ruimte. De verschillende onderdelen van de installatie dienen als figuranten die onderdeel uitmaken van een systeem.
De bewegingen die hierin een rol spelen zorgen voor een ervaring die de toeschouwer confronteert met zijn positie.

Martijn de Jong

Martijn de Jong is afgestudeerd op de kunstacademie in Utrecht als illustrator. Omdat zijn werk voornamelijk bestaat uit ruimtelijke sculpturen, installaties en video zal de link naar zijn illustratie achtergrond niet snel gemaakt worden. Sinds kort heeft Martijn zijn eigen studio waar hij de aankomende periode veel zal doorbrengen om samen met twee andere kunstenaars nieuwe projecten te starten.