Terug naar Programma
The Symbiocene Forest
BioArt Laboratories

The Symbiocene Forest

Unearthing the next era of human history

Hele week bij BioArt Laboratories | Strijp T+R

Verborgen in het groen in Strijp vind je BioArt Laboratories - een historisch militair complex in een dicht bos. De broedplaats voor vele prijswinnende innovaties. Het is een verfrissende plek waar dingen anders worden gedaan. Een plaats, onafgewerkt, ongepolijst, provocerend en levend.

Het Symbioceen draait om ecologisch en evolutionair denken over de verbondenheid van het leven en alle levende wezens. Dergelijke symbiose staat in schril contrast met de huidige menselijke invloed en toenemende dominantie van klimatologische, biofysische en evolutionaire processen. Bij BioArt Laboratories leggen we de blauwdruk bloot voor dit volgende tijdperk van de menselijke geschiedenis.

We hanteren in BioArt Village de principes van het Symbioceen: volledige recyclebaarheid, de eliminatie van giftig afval, sociaal rechtvaardige duurzame energie, en organische integratie van technologie tussen fysieke en levende systemen. Tijdens de DDW zijn het oude bunkercomplex, de (laboratorium)werkplaatsen en de landelijke omgeving het decor van tentoonstellingen, debatten, workshops, live experimenten en rondleidingen over dit onderwerp.

Shaakira Jassat

Celine Jacobs

Joshua Kelly

Beatrice Lopez

Sunjoo Lee and Ko de Beer

Monique van Gemert Smulders

Mathias Anger and Raphaël Golja

Moomal Shekhawat

Karin de Jong

Athina Koumparouli

Fede Baroni

Rik van Rijswick

Theo Coenen

BioArt Laboratories Foundation

BioArt Laboratories richt zich op talentontwikkeling. Bij BioArt Laboratories krijgen ontwerpers, wetenschappers en kunstenaars een platform aangeboden om zich op verschillende niveaus te ontwikkelen. Onze expertise is de crossover tussen biotechnologie en de creatieve industrie. BioArt Laboratories faciliteert deze jonge talenten bij de eerste stappen in hun professionele carrière.