Terug naar Programma
EZ-ULTIMO, EZ-GO, EZ-PRO
Renault

Renault New Mobility

Ontdek de visie van Renault op mobiliteit van de toekomst

Hele week bij Klokgebouw | Hall 2 | Strijp-S

‘If not now, then when? Als nu geen nieuwe vormen van mobiliteit worden ontwikkeld, wanneer dan wel? Renault vervult een voortrekkersrol en verkent de mogelijkheden van toekomstige duurzame en gedeelde mobiliteitsoplossingen met de trilogie van conceptuele robo-voertuigen.

Er zijn ingrijpende wijzigingen op komst, zowel voor gebruikers als voor autofabrikanten. In een wereld waarin de verstedelijking zich snel ontwikkelt en 60 tot 70 procent van de bevolking rond 2030 in steden woont, wordt het een grote uitdaging om mensen op efficiënte, duurzame en betaalbare wijze te vervoeren. De visie van Renault is dat mobiliteit in de toekomst elektrisch, gedeeld en autonoom zal zijn.

De trilogie van conceptuele robo-voertuigen wordt gevormd door de EZ-GO, de EZ-PRO en de EZ-ULTIMO. De EZ-GO laat zien hoe gedeelde stedelijke mobiliteit er kan uitzien. De EZ-PRO vertaalt de visie van Renault op het gebied van stedelijke distributie, terwijl de EZ-ULTIMO is ontwikkeld als premium service voor gedeelde mobiliteit. De drie EZ-modellen beleven hun nationale première tijdens DDW en worden tentoongesteld in het Klokgebouw in Eindhoven, het hart van Dutch Design Week.

Renault

Renault heeft met ruim negen jaar expertise, een sterke positie veroverd als pionier en Europees leider op het gebied van elektrisch rijden. Met ruim 150.000 registraties is de Renault ZOE de bestverkochte elektrische auto in Europa en is bijna een op de vier elektrische auto’s in Europa een Renault. Groupe Renault biedt het ruimste aanbod aan elektrische auto’s met de Renault ZOE, de Renault Twizy, de Renault Kangoo Z.E. en de Renault Master Z.E. Tegen 2022 zijn er 8 volledig elektrische auto’s