Terug naar Programma
Billennium at STRP Festival 2019
Boudewijn Bollmann

STRP at Dutch Design Week

Een audiovisuele tour die je laat speculeren over de toekomst van Strijp-S

Do 24 okt - zo 27 okt bij Ketelhuisplein | Strijp-S

Als deelnemer aan deze tour denk je al wandelend mee over de toekomst van Strijp-S. Samen met het Britse collectief Uninvited Guests & Duncan Speakman, gespecialiseerd in het geven van augmented reality tours, zie je futuristische architectuur voor je ogen verschijnen en verdwijnen.

Wordt Strijp-S een utopische stadswijk waarin men duurzaam leeft in het groen en een treinlijn over je oren zoeft, of juist een kale dorre vlakte waarin gevochten wordt om grondstoffen en de inwoners van de lofts lijden onder klimatologische veranderingen?


Een groen gebied of een betonnen jungle? Visioenen worden voor even werkelijkheid, maar deze tour is vooral ook een vermakelijke en slimme manier om deelnemers te betrekken bij levendige debatten over hun lokale context en hoe die wordt beïnvloed door maatschappelijke veranderingen en het verstrijken van tijd.

Deze "Billennium" tour is ontwikkeld door Uninvited Guests, Duncan Speakman, FENYCE and Sam Steer (UK), specialists in interactive performance, immersive audio and augmented reality. Het werk is gemaakt en gepresenteerd op het STRP Festival 2019, gecureerd door Juliette Bibasse (FR).

De wandeling duurt een uur (max. 15 personen).
Meedoen? Meld je dan (gratis!) aan via https://strp.stager.nl/STRP%20Pop%20UP%20/tickets of bezoek ons op het Ketelhuisplein.

Zoals te zien in

STRP

Middels exposities, debatavonden en evenementen onderzoekt STRP samen met kunstenaars, wetenschappers en bezoekers ethische vraagstukken die de razendsnelle technologische ontwikkelingen met zich meebrengen. Daarnaast produceert en presenteert STRP actuele, interactieve kunst over de relatie tussen mens, technologie en de toekomst. Zoals dit werk hier op Dutch Design Week!