Terug naar Programma
What the Food
Suzan Hijink

What the Food

Hele week bij Design Perron | Station

What the food! Wat eten we vanavond? De keuzestress neemt toe, ik voel mij verdwaald tussen de schappen gevuld met diverse producten. Een doolhof van koopjes, keurmerken en verleidingen. Regelmatig staan we voor een dilemma in de supermarkt. Kies je voor het milieu, dierenwelzijn of jezelf?

Biologisch, vegan, ambachtelijk, bonus, suikervrij of slavenvrij. Snap jij nog wat je moet kopen in de supermarkt? Met zoveel tegenstrijdige informatie over eten en de wetenschap dat alle keuzes die je maakt direct invloed hebben op je gezondheid, het milieu en dierenwelzijn. Ik begrijp het niet en heb het gevoel te verdwalen in een doolhof van informatie.

Het liefst wil ik gezond en lekker eten, dat tegelijkertijd goed is voor het milieu, dierenwelzijn en mijn portemonnee. Maar eenmaal in de supermarkt word ik overspoeld door keurmerken, acties en verleidingen. Eerst leg ik de scharreleitjes in mijn mandje, maar even later verwissel ik ze toch voor de biologische variant. Best wel prijzig, en wie zegt dat deze kippen een goed leven krijgen?
Ook over fairtrade chocolade, ambachtelijke speltbroden en light sapjes begin ik te twijfelen. Ik lees tegenstrijdige informatie en weet niet meer wat ik moet geloven. Ik geloof dat we toe zijn aan minder keuzestress, zodat we gezond verder kunnen leven. Waar liggen de avocado's? Waar is de nooduitgang?

Suzan Hijink

Suzan Hijink (1997) is illustrator uit Utrecht en maakt zowel redactioneel als vrij werk. Trouw, Big Village en Zeeman zijn enkele bedrijven waarvoor zij geĂ¯llustreerd heeft. Uit haar digitale penseel vloeien frisse kleuren en structuren die je het liefst zou willen aanraken op papier. Haar illustraties zijn realistisch met een surrealistische twist. Is het echt of niet? En geloof je wat je ziet? Met deze vragen daagt zij de kijker uit om dichterbij te komen.