Terug naar Programma
The sensory helmet holding 5-units.
Ph: Nicola Tree

Inmergo

Introductie van Fluid Conduction Sound Transmission-technologie.

Hele week bij Klokgebouw | Hall 3 | Strijp-S

Een gepatenteerde audiotechnologie die vloeistoffen als geluidsmedia gebruikt. Het genereert een unieke meeslepende surround-ervaring en geeft rijkdom en vibrotactiele feedback aan de low-end. Het buiten- en middenoor wordt omzeild en biedt ook hifi-oplossingen voor mensen met gehoorverlies.

Botgeleiding is onlangs populair geworden dankzij apparaten die de gebruiker uitzonderlijke geluiden laten horen tijdens het luisteren naar muziek, ten koste van de geluidskwaliteit.

Ik geloof dat deze een kans verspillen voor een technologie die het potentieel heeft om de muziekkwaliteit van gewone oortelefoons en koptelefoons te verbeteren, die beperkt worden door de fysieke aard van lucht als een geluidsmedium.

Inmergo™ wil het onontdekte potentieel van botgeleiding ontrafelen door innovatieve en inclusieve geluidservaringen te leveren. Het resultaat is een geoptimaliseerde eenheid die wordt toegelicht in een 2-eenheden hoofdtelefoonconcept en een 5-eenheden sensorische helm.

Deze werden beoordeeld dankzij kwantitatieve akoestische analyse en kwalitatieve tests en enquêtes door 20 personen waaronder een doof persoon met een unilateraal cochleair implantaat.

Ze definieerde de ultrasone gel-versie als een van de beste luisterervaringen van haar leven. Dit was alleen mogelijk dankzij de hulp en ondersteuning van experts binnen verschillende vakgebieden en instellingen zoals Imperial College, Action on Hearing Loss, NHS, UCL Ear Institute and Goldsmiths College.

Rocco Giovannoni

Zoals te zien in

Rocco Giovannoni

Rocco Giovannoni is recent afgestudeerd aan het Royal College of Art, MA Design Products.

Zijn werk draait op het snijvlak van muziek en design, op zoek naar innovatieve ervaringen en interacties.

Zijn werk omvat een multidisciplinair raamwerk van product tot web en digitale interacties verbonden met materiaalstudies en ambacht.