Terug naar Programma
Laura Krarup Frandsen - Fashion to Die For?
Daniel Sims

New Order of Fashion / Modebelofte: The End is Near

Time for New Beginnings

All week bij Warehouse of Innovation | Downtown

Het is alsof we net wreed zijn wakker geschud uit een collectieve lucide dagdroom, sommigen nog wat verdwaasd, anderen met de ogen wijd open en klaar voor de afrekening, want iedereen weet: nu is het tijd, als nooit te voren, om alles beter te gaan doen.
Dit is de nieuwe staat van bewustzijn die de modewereld tot in haar vezels zal veranderen. Voor goed.

Het New Order of Fashion team signaleert een sterk activistische en strijdlustige houding onder het modetalent dat dit jaar afstudeert aan de beste nationale en internationale kunst- en design academies. Woke over de vele vormen van onrechtvaardigheid die zo diep met de status quo verweven zijn, dit is een nieuwe generatie getalenteerde ontwerpers die erop uit is om de mal te breken en ons te verblinden met spannende alternatieven.

Het is tijd voor een nieuw begin. Het is tijd om alles vanaf de basis opnieuw te ontwerpen om recht te doen aan alles wat fout zit; aan de planeet en al haar leven, aan onze medemens en uiteindelijk aan onszelf.

New Order of Fashion heeft de meest vindingrijke en vooruitstrevende voorstellen geselecteerd, die de heersende conventies, systemen, constructen en grenzen uitdagen. Deze uitzonderlijke afstudeerprojecten adresseren urgente universele onderwerpen uiteenlopend van de ingrijpende gevolgen van klimaatverandering en de roep om ecologische en sociale rechtvaardigheid, en een gelijkwaardig speelveld voor culturele en gender diversiteit.

New Order of Fashion

New Order of Fashion (formerly know as Modebelofte) is an international platform for fashion talent that seeks to further develop the industry by presenting fresh perspectives and stimulating interdisciplinary collaborations. Our main goal is to fuel the industry’s transition towards fully sustainable practices on all levels: environmental, social, economic and cultural.