Ga naar Programma

Augmented Nature

in Klokgebouw | Hall 2 by abnormal
Dit onderdeel is open voor bezoekers.

De snelheid waarmee dieren uitsterven is momenteel duizend keer hoger dan het was voordat de mens er was. Elke vijf minuten sterft er een diersoort uit en over de afgelopen dertig jaar zijn 75% van alle insecten uitgestorven. 95%van alle grote roofvissen in de zee zijn verloren gegaan. Het komt waarschijnlijk niet als verassing dat we ons momenteel in de zesde massauitsterving bevinden. Het grote verschil met voorgaande uitstervingen is dat de huidige wordt veroorzaakt door mensen.

Augmented Nature is een set robotische gereedschappen die dieren helpen zich aan te passen binnen deze massauitsterving. Deze gereedschappen versterken de capaciteit van zogeheten Ecosystem Engineer diersoorten om hun habitat te kunnen heroveren en aanpassen.

In de vijfdelige VPRO televisieserieDe toekomstbouwersinterviewt Wilfried de Jong acht jonge ontwerpers met ideeën en oplossingen voor de wereld van morgen. Mick Geerits is een van de toekomstbouwers met het werk Augmented Nature.

Mick Geerits

Mick is een MSc/MA Innovation Design Engineering alumni van de Royal College of Art en Imperial College London. Zijn werk wordt gekenmerkt door de exploratie van posthumanisme in design middels technologie. Hij is daarnaast ook co-founder van Abnormal Design Ltd. een algoritmisch ontwerp studio in Londen.

Duncan Carter

Duncan is een MSc/MA Innovation Design Engineering alumni van de Royal College of Art en Imperial College London. In zijn werk houdt hij zich bezig met computational design, cradle to cradle sustainability en geluid/akoestisch ontwerp. Hij is daarnaast ook co-founder van Abnormal Design Ltd. een algoritmisch ontwerp studio in Londen.

Arthur Gouillart

Arthur is een MSc/MA Innovation Design Engineering alumni van de Royal College of Art en Imperial College London. In zijn werk verkent hij nieuwe kunst en technologie, sociale normen, mythes en de grenzen van de werkelijkheid. Met een kritische blik op de toekomst laat Arthur zien hoe technologie en design ons perspectief op de wereld veranderen.

Eirini Malliaraki

Eirini is een MSc/MA Innovation Design Engineering alumni van de Royal College of Art en Imperial College London. Als een onderzoeker en ontwerper is Eirini geïnteresseerd in kunstmatige en natuurlijke intelligentie, cultuur, ethiek in kunstmatige intelligentie en de toekomst van de menselijke en niet menselijke samenleving.

abnormal

Augmented Nature is een afstudeerproject door ontwerpers en ingineurs aan de Royal College of Art en Imperial College London.

 

Met een gezamelijke interesse in het vinden van alternatieven voor human centered design stellen Eirini Malliaraki, Duncan Carter, Mick Geerits en Arthur Gouillart een animal centered design methode voor. Een methode waarin succes wordt gemeten in biodiversiteit en de mens onderkent dat zij onderdeel is van het dierenrijk.

Download persfoto's
Download