Terug naar Programma
United Matters
Marion Lasserre

United Matters

Hele week bij Veem | Floor 3 | Strijp-S

United Matters toont hun reactie op de wereld van vandaag en morgen. Werkend op het snijvlak tussen ambacht, wetenschap en technologie onderzoeken de ontwerpers op verschillende manieren hoe we in de toekomst zullen leven en hoe we de confrontatie met het huidige systeem kunnen aangaan.

United Matters is een in London gevestigd collectief bestaande uit afgestudeerden van de master Material Futures aan Central Saint Martins. 
We zijn knutselaars, bemiddelaars en bevragen hoe en waarom we maken. We stellen de status-quo ter discussie, gaan de confrontatie aan met systemen en stellen ons de toekomst opnieuw voor. 


Het is ons doel om design in te zetten om complexe problemen en hun implicaties te ontrafelen. In een wereld die overladen is met obscure en verwarrende informatie, geloven we in het potentieel van design om begrip te creëren en aan te zetten tot actie. Onze benaderingen zijn net zo divers als onze ontwerpers - van materiaal innovatie tot speculatief design en absurdistische reizen. We werken binnen de grenzen van ambacht, wetenschap en technologie.

Zoals te zien in

MA Material Futures, CSM

United Matters is een in Londen gevestigd collectief bestaande uit afgestudeerden van Central Saint Martins van MA Material Futures. Als een rollend collectief verwelkomen we elk jaar een nieuwe generatie ontwerpers in een gemeenschap van gelijkgestemde denkers en makers van over de hele wereld.