Terug naar Programma

Groundfridge - Share Space, Save Energy

Hele week bij Klokgebouw | Hall 4 | Strijp-S

Je eten koel houden zonder een koelkast te gebruiken. De Groundfridge is de ultieme innovatieve versie van de traditionele kelder op basis van een principe dat eeuwen teruggaat. Het prijswinnende concept is nu klaar voor de markt en wordt tijdens de DDW gelanceerd.

De Groundfridge is ontwikkeld als een natuurlijk gekoelde kelder voor het bewaren van wijn en voedsel. Het beantwoordt aan de behoeften van mensen en bedrijven die moderne, zelfvoorzienende levens leiden. Het is zo niet alleen een product dat heel goed in de huidige tijd past maar ook simpelweg de goedkoopste kelder zonder bouwvergunning. Groundfridge verbindt mensen met hun omgeving en past perfect in duurzame (gemeenschappelijke) bouw- en shared gardening projecten. Het stimuleert mensen om de openbare ruimte te delen, energie te besparen en voedselverspilling tegen te gaan. Het ontwerp is bolvormig en het witte, gladde oppervlak voelt ruim en schoon aan. Groundfridge is ontstaan onder de vlag van Studio Floris Schoonderbeek, bekend van onder andere product label Weltevree, de Dutchtub Original en het succesvolle laadpunt voor elektrische auto’s de Lolo. Met internationale leveringen vanaf november 2019 zijn we klaar om op te schalen en de manier van denken over en omgaan met koeling te veranderen. Naast de natuurlijk gekoelde Groundfridge is er een gloednieuwe gekoelde versie die geschikt is voor professioneel gebruik en ook warmere klimaten duurzamere koeling biedt.

Studio Floris Schoonderbeek

De wereld om ons heen verandert, en daarmee veranderen behoeftes. Als ontwerper, ondernemer en conceptontwikkelaar wil Floris Schoonderbeek antwoorden geven op die nieuwe behoeftes. Praktische oplossingen voor een creatief bestaan en een mooiere wereld. Zijn uitgangspunten bij de oplossingen zijn beleving, functionaliteit en duurzaamheid.