Terug naar Programma
The Growing Pavilion
photo by Oscar Vinck

The Growing Pavilion

Hele week bij Ketelhuisplein | Strijp-S

Design: Pascal Leboucq in collaboration with Krown.bio
Concept: Pascal Leboucq – Lucas De Man – Company New Heroes
Tijdens de Dutch Design Week 2019 staat van 19 t/m 27 oktober The Growing Pavilion als iconisch biobased bouwwerk centraal op het Ketelhuisplein in Eindhoven. Hiermee zetten Company New Heroes en Dutch Design Foundation samen met partners als Biobased Delta, CoEBBE, Fiction Factory, Primum en Krown.bio, het biobased en circulair bouwen op de kaart. 

Hoe verminderen we de uitstoot van CO2?  Wat doen we met restproducten uit de landbouw? Hoe gaan we om met bodemdaling én zeespiegelstijging? Wat is de esthetische waarde van biobased materialen? Het zijn slechts enkele van de vele vragen die het unieke project The Growing Pavilion onderzoekt voorafgaand en tijdens DDW 2019. Gedreven door een sterke noodzaak en de behoefte een nieuwe manier van denken en doen aan te jagen, zijn Company New Heroes en Dutch Design Foundation met partners uit de wereld van design, architectuur, bouw, overheid en onderwijs de uitdaging aangegaan om een iconisch bouwwerk te realiseren dat volledig bestaat uit biobased materialen. Zo lokaal mogelijk gesourced, want de Nederlandse bodem en kennis zijn bijzonder rijk. Tien dagen lang is dit landmark te zien en te beleven in het kloppende hart van de DDW; op het Ketelhuisplein in Eindhoven.

Stichting Nieuwe Helden & Dutch Design Foundation

Design: Pascal Leboucq in collaboration with Krown.bio
Concept: Pascal Leboucq – Lucas De Man – Company New Heroes

The Growing Pavilion is een project van Company New Heroes en Dutch Design Foundation

Het team van The Growing Pavilion: Pascal Leboucq, Diana van Bokhoven, Emiel Rietvelt, Lucas De Man, Jasper van den Berg, Amber Bloos, Dona Popovici, Naomi Jansen, Anne Caesar van Wieren, Bente Konings, Wouter Goedheer, Bas van Rijnsoever, Isil Vos, Jip Verwiel.

Exposanten (o.o.v.): Aniela Hoitink, Christien Meindertsma, Diana Scherer, Eric Klarenbeek, Martijn Straatman en Huis Veendam.

The Growing Pavilion is gebouwd door Fiction Factory, Tentech en Buitink Technology. In samenwerking met Primum, HuisVeendam, ECO-board, Krown.bio, Braindrop, Impershield, Houthandel Looijmans, TenCate Outdoor Fabrics, Juro Coating, Botanic Bites, Sounding Bodies, BioBased Delta, Centre of Expertise Biobased Economy (CoEBBE), Natuurvezel Applicatie Centrum (NAC), Noorderwind.

The Growing Pavilion is mede mogelijk gemaakt door Stichting Doen, Brabant C, BPD cultuurfonds en Prins Bernhard Cultuur Fonds Beter Bouw Fonds.