Terug naar Programma
book cover Do It Ourselves
nai / 010 publishers

LIVE MAGAZINE - Do It Ourselves

Een live-magazine dat de betrokken en onderzoekende mentaliteit van afgestudeerde ontwerpers aan Nederlandse academies en universiteiten verkent

Za 19 okt bij FIFTH | NRE | Downtown

'Do It Ourselves - A new mentality in Dutch design' is het nieuwe boek van designjournalist Jeroen Junte dat de post-crisis generatie ontwerper beschrijft. In een twee uur live-magazine met interviews en presentaties wordt de laatste lichting afgestudeerden langs dit boek gelegd.

Een nieuwe generatie ontwerpers is gevormd opgeleid tijdens een crisis. Ze werken experimenteel en gericht op samenwerking. Ze willen een rol spelen in maatschappelijke vraagstukken en zoeken naar alternatieven voor vastgelopen economische, politieke en sociale structuren. In hoeverre sluit de de jonge lichting ontwerpers aan bij deze nieuwe mentaliteit, voor het eerst beschreven in het boek 'Do It Ourselves' van designjournalist Jeroen Junte.
Acht pas-afgestudeerde ontwerpers aan Nederlandse academies en universiteiten presenteren zich aan het publiek tijdens dit gratis toegankelijke event. De selectie van deze talenten kwam tot stand in nauwe samenwerking met de betreffende onderwijsinstellingen.

Jeroen Junte

Jeroen Junte is Jeroen Junte (1967) is journalist/curator/moderator met een focus op design en architectuur. Hij is vaste medewerker bij de Volkskrant en publiceert regelmatig in internationals magazines als Frame and DAMN. Zijn meeste recente boek is 'Do It Ourselves - A new mentality in Dutch design' bij uitgever NAI/010. In Pakhuis de Zwijger organiseert hij het kwartaalprogramma Design Matters. Ook cureerde hij de tentoonstelling 'Luxe' in designmuseum Cube in Kerkrade.