Terug naar Programma
Roots Aeroponic System
ROOTS

Roots

Wij zijn ROOTS, het Aeroponics System dat de toekomst van de stedelijke voedselproductie vormgeeft met open source technologieën.

Hele week bij Studio van der Zandt | Hallenweg

ROOTS is een multidisciplinaire aanpak van de voedselproductie. ROOTS combineert de herkomst van voedsel met stedelijke samenleving en technologie. Aeroponics is een door NASA ontwikkelde technologie om planten in het heelal te laten groeien - het verbruikt weinig water, meststoffen en ruimte.

Aeroponics is een technologie waarbij planten in de lucht zwevend worden gekweekt, hun wortels worden besproeid met een voedingswateroplossing. Dit is een bijzonder effectieve manier om de ruimte te gebruiken voor voedselproductie en zet een discussie op gang over de herkomst van voedsel, kweektechnieken en hoe de toekomst van voedsel eruit ziet. Wij noemen het “food literacy” - de combinatie van hedendaagse technologische vaardigheden met historische kennis van voedselproductie. Niet alleen brengt ROOTS mensen weer in contact met oorsprong van hun maaltijd, we proberen ook te illustreren hoe technologie kan helpen een vertrouwen op te bouwen in de voedselproductie. De directe toepassing van Aeroponics in de stad, zoals scholen, kan een educatief instrument zijn, niet alleen voor de voedselproductie, maar ook voor elektronica, biologie en geografie. ROOTS Aeroponics houdt zich niet bezig met het produceren van meer voedsel, maar met het produceren van hoogwaardig voedsel dat wordt geteeld met minder lucht kilometers dan veel supermarkt producten. ROOTS is niet nostalgisch over de voedselproductie van het verleden, maar het is serieus over de voedselproductie van de toekomst.

Studio van der Zandt

ROOTS bestaat uit twee ontwerpers: Jessica Guy en Emily Whyman ontmoetten elkaar in de Master programma “Design for Emergent Futures” bij IAAC Barcelona, waarin beiden werkten aan het Nextfood & Growstack Aeroponic systeem. ROOTS is nu bezig zijn horizon te verbreden en zal permanent gevestigd zijn in een foodlab in Poblenou, Barcelona. ROOTS zet zich in voor het bevorderen van een agrotech community waarin alle zich inzetten voor het creëren van een veilige FOODture, die absoluut heerlijk is!