Terug naar Programma
Four Stage Gear Circle - Floris Hovers
Marije Kuiper

Cor Unum

Future / History

Hele week bij Plan-B | Plan-B

Een aantal Nederlandse topdesigners heeft zich laten inspireren door de ‘Legacy’ van de ‘oude meesters’ van Cor Unum – denk Premsela, Gijs Bakker, Zweitse Landsheer en Geert Lap. Deze iconen vormen nog steeds een inspiratiebron voor de designers van vandaag.

Het jaar 2019 staat voor Cor Unum voor een belangrijk deel in het teken van het thema Future/History. Een motto dat alles te maken heeft met de viering van ons 66-jarig bestaan, met de ligging van onze locatie in een historisch pand gelegen tussen oud-en-nieuw Den Bosch, maar vooral ook met het nieuwe werk uit onze werkplaats. Op ons verzoek ging een aantal Nederlandse topdesigners aan de slag met het thema Future/History. Zij lieten zichdaarbij inspireren door de ‘Legacy’ van de ‘oude meesters’ van Cor Unum – denk Premsela, Gijs Bakker, Zweitse Landsheer en Geert Lap. Deze iconen vormen nog steeds een inspiratiebron voor de designers van vandaag. Want hoewel zij zoeken naar innovatie, naar de vormtaal van morgen, zullen zij nooit nalaten om de oorspronkelijkheid van het keramisch ambacht te respecteren. En soms te hertalen naar de huidige tijd. De Future/History collectie omvat nieuw werk van Kiki van Eijk, Roderick Vos, Alex de Witte, Bas van Beek, Satyendra Pakhalé, David Derksen, Studio Rens, Floris Hovers en Geke Lensink.

Cor Unum

Cor Unum is een keramisch atelier in 's-Hertogenbosch waar met veel passie en vakmanschap keramiek van nationaal en internationaal gekende ontwerpers wordt vervaardigd. CU wordt gedragen door velen: door ambassadeurs en studenten, door ontwerpers, door mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt, door professionals en vrijwilligers. Allen delen ze één gemeenschappelijk ideaal: iedereen verdient een plaats, iedereen heeft een talent en iedereen kan eraan bijdragen de wereld iets mooier te maken.