Terug naar Programma
A+N_Sun_Show_01
A+N

The Sun Show

Spel van materiaal en zonlicht

All week bij Nul Zes | Central

The Sun Show toont onze materiaalvisie op zonwering in onze (toekomstige) leefomgeving. Variërend van materiaalstudies tot net gelanceerde, nieuwe producten en installaties.
Alissa+Nienke presenteren hun materiaalvisie op zonwering in onze (toekomstige) leefomgeving. De tentoonstelling The Sun Show geeft een overzicht van nieuw ontwikkelde projecten en grootschalige materiaalexperimenten in de context van zonwering en een spel tussen materiaal en (zon)licht. Uitgangspunt is het platte vlak, dat in samenwerking met ambacht en high-tech industrie gemanipuleerd wordt tot een interessant, driedimensionaal geheel met nieuwe eigenschappen en toepassingen. Van innovatieve, geweven textielen met pop-up patronen die door middel van een ademende beweging zelf reguleren hoeveel licht er binnen schijnt (ontwikkeld voor het Ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap, i.s.m. Textiellab Tilburg) tot geweven, transparante patronen van gerecyclede raampanelen voor een vergaderruimte: in The Sun Show presenteren A+N hun alsmaar groeiende materiaalarchief in de context van (zon)licht.
Partners

Alissa+Nienke

Alissa+Nienke is een materiaalonderzoek en -ontwerp studio gespecialiseerd in spannende oppervlaktes voor interieurarchitectuur. In nauwe samenwerking met ambacht én high-tech industrie onderzoeken en creëren ze innovatieve materialen en installaties die nieuwsgierigheid en interactie uitlokken. Constant in ontwikkeling, werkt A+N in opdracht en aan zelf geïnitieerde projecten op het gebied van interieurontwerp voor wonen, horeca, kantoor en mode-industrie.