Terug naar Programma
A+N - The Sun Show
Mike Bink

The Sun Show

Spel van materiaal en zonlicht

Hele week bij Nul Zes | Downtown

Welkom bij The Sun Show! We tonen hier onze materiaalvisie op zonwering in de (toekomstige) leefomgeving.

The Sun Show is een innovatie in zonwering, op maat ontworpen en ontwikkeld voor de vergaderkamer van het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap (2019).
De installatie bestaat uit 4 geweven panelen met pop-up patronen, die een ademende beweging maken. Aangestuurd door een lichtsensor, openen en sluiten de vormen zichzelf, en reguleren zo de hoeveelheid licht die naar binnen schijnt.

Door de combinatie van ambacht en technologie is het ontwerp zeer verfijnd en gedetailleerd, ontwikkeld in samenwerking met het TextielLab en Agile productontwikkeling.

In de Dutch Design Week tonen we het proces en het eindproduct, dus kom het zelf ervaren!

Partners

Alissa+Nienke

Alissa+Nienke is een materiaalonderzoek en -ontwerp studio gespecialiseerd in spannende oppervlaktes voor interieurarchitectuur. In nauwe samenwerking met ambacht én high-tech industrie onderzoeken en creëren ze innovatieve materialen en installaties die nieuwsgierigheid en interactie uitlokken.

Constant in ontwikkeling, werkt A+N in opdracht en aan zelf geïnitieerde projecten op het gebied van interieurontwerp voor wonen, horeca, kantoor en mode-industrie.