Ga naar Programma

#FHDEBAT: Wie betaalt de prijs van ons gemak?

Tue 23 oct in MU by Freshheads
Dit onderdeel is open voor bezoekers.

Meld je aan:www.bit.ly/fhdebat

Platformeconomie onder de loep: wie betaalt de prijs van ons gemak?

Stedentripje? Kans van negen op tien dat je een kamer boekt via Airbnb. Zaken doen met een onbekende via Marktplaats? Geen probleem dankzij reviews en ratings. Komt je schatje eten maar heb je geen tijd (of zin) om te koken? Dankzij een bestelling via Thuisbezorgd heb je samen een heerlijke avond. Al die digitale platformen maken ons leven makkelijker, goedkoper, sneller en efficiënter.

Maar is meer efficiëntie altijd beter? En welke externe effecten heeft deze efficiëntie? Tijdens de 3e editie van het #FHDEBAT gaan we in gesprek over de schaduwzijden van de platformeconomie. Want hoe verhoudt ons Thuisbezorgd-gemak zich tot de magere arbeidsvoorwaarden voor hun bezorgers? En dat toffe, goedkope appartement dat we via Airbnb boekte - is het niet heel treurig dat het die buurt verpest voor Amsterdammers zelf? Samen met experts en critici debatteren we over de voor- en nadelen van de platformeconomie, en over de vraag of er iets moet veranderen (of niet). Come join us!

Panelleden:

  • Pim Graafmans, Managing Director YoungOnes
  • Martijn Arets, Onderzoeker Universiteit Utrecht Platformeconomie
  • Joost Gielen, Oprichter Werkspot.nl
  • Erik Pentenga, Sectorbestuurder FNV Flex
  • Nathan de Groot

Succesvolle ondernemingen zijn continu bezig is met het ontdekken van (digitale) kansen. Freshheads is het bureau dat ze hierbij helpt. Samen met onze opdrachtgevers vormen we één team, met één missie. We gaan op zoek naar kansen, vertalen deze naar prototypes, valideren deze bij gebruikers en ontwikkelen deze bij succes door naar schaalbare diensten. Dit doen we bijvoorbeeld samen met Interpolis, Centraal Beheer, Jaarbeurs, Royal Haskoning DHV, Young Capital en Kennisnetwerk GGZ.

Download persfoto's
Download