Terug naar Programma
"The perfect wave" project - 3D concrete printing
Ulrike Jurklies / studio mo man tai

The perfect wave

3D-betonprinttechnologie biedt meer vormvrijheid bij het ontwerp. Een Emoves-project, ondersteund en gesponsord door Gieskes-Strijbis Fonds.

Hele week bij Area 51 | Strijp-S

Waarom niet het "perfecte golf skate obstakel" bouwen waarop elke (skate)boarder wil skaten?
De 3D concrete printing (3DCP) technologie biedt meer vormvrijheid bij het ontwerpen. Zelfs natuurlijke vormen zoals golven kunnen worden gereproduceerd.
Studio mo man tai verkent de grenzen van 3D-printen.

We willen obstakels creëren voor de Urban Sports op basis van het concept dat de natuur het beste voorbeeld biedt.

Skateboarden zoals we het kennen, is waarschijnlijk ontstaan toen surfers in Californië iets wilden doen als er geen golven waren.

Veel spreekt voor het gebruik van 3D-beton printen om skateboard obstakels te produceren; het zorgt voor meer ontwerp- en vormvrijheid. Zelfs op maat gemaakte of eenmalige vormen zijn mogelijk. Zodra een 3D-bestand voorhanden is, is het ontwerp (parametrisch) schaal- en aanpasbaar. De resulterende objecten voldoen aan alle mechanische en fysieke vereisten (zoals weer- en vandalismebestendig, transporteerbaar en diefstalbestendig)

Door een modulaire opzet zijn eindeloze configuraties mogelijk, zoals bijvoorbeeld "pump tracks".

We willen met dit project de grenzen van de 3D beton print technologie verkennen.

Zoals te zien in

Ulrike Jurklies / studio mo man tai

Ulrike Jurklies

Eigenaar / ontwerper van mo man tai sinds 2000 en woont in Eindhoven, Nederland.

Opgeleid als meubelmaker in Freudenstadt, Duitsland en afgestudeerd als Dipl. Industrieel ontwerper aan FH München, Duitsland. Tijdens haar studie en na haar afstuderen werkte ze in Hong Kong. Hier besloot ze haar eigen merk te starten. In 2004 verhuisde ze naar Nederland, waar het bedrijf nu is gevestigd.