Terug naar Programma
What one drink or pill a day can do to you!
STUDIO &lotte

What one drink or pill a day can do to you!

Hele week bij TQ 4 | The corridor | Strijp T+R

Heb je één minuut? Je herkent het wel, je gaat naar een festival en neemt dat ene pilletje om er net lekkerder in te komen. Of je bent op de vrijdagmiddag borrel waarbij je collega zegt, doe gezellig, neem nog één glaasje! Beide onschuldig, toch zijn de gevolgen groter als we in de gaten hebben...

Drugs en alcohol zijn beide gedoogd, althans zo ervaren we dat. Toch zijn er in Nederland zo ongeveer 2 miljoen mensen die verslaafd zijn of een middel misbruiken, dit is 1 op de 8 mensen! Daarom wil ik bewustwording creëren over de dagelijkse gevolgen van deze middelen. Dit niet om je op de vinger te wijze. Maar juist door je op een interactieve en zintuigelijke manier te laten zien wat het nuttige van deze middelen met je doet. Het verbaast je dan ook vast niet dat we de tentoonstelling startte met die ene vraag: wat is jouw dagelijkse gevolgen van dat ene glas?

Lotte de Jong

What one drink or pill a day can do to you!
Ik hoor je denken “deze tentoonstelling is niet voor mij...”

STUDIO &lotte

Ik ben een ontwerpstudio voor ruimtelijke marketing. Het doel is om unieke interacties bij de bezoekers op te roepen. Ik ben gedreven, nieuwsgierig en constant op zoek naar iets nieuws.