Terug naar Programma
The New Newsroom

The New Newsroom

Hele week bij Dynamo | Downtown Door MU

MU is eenonderzoekend presentatie platform in een rijk internationaalnetwerk vancreatieve makers die met elkaar de liminale ruimte definiëren tussenwatkunst is en wat kunstkanzijn.

MU initieert, produceert en presenteert bij voorkeur nieuw werk enomringtdit met een uitgebreid interdisciplinair randprogramma voor eenbreed en metname jong publiek. Daarbij staatkennismaking met,begrip voor, verdieping vanen hands-on eigen ervaring met het maken vankunst voorop.MU is nieuwsgierig naar talent en daagt talenten uit nieuwsgierig tezijn.MU geeft ruimte aan artistieke research & development vankunstenaars enontwerpers en helpt hen zichinternationaal teprofileren.

MU is gevestigd in eenvoormalige Philipsfabriek op Strijp-S inEindhoven.


Nieuwsapps, video’s, podcasts, Twitterfeeds, VR: de hoogtijdagen van de stadsomroeper en de drukpers liggen ver achter ons.Ondergedompeld in media hebben we talloze manieren letterlijk in handen om verhalen te vertellen en te delen. Maar hoe benutten we de digitale technologie, big data, kunstmatige intelligentie en social media om pakkende, zinvolle content te creëren? En hoe gaan we persoonlijk om met het nieuws?

Je ziet het in The New Newsroom, waar journa­listen, techneuten, kunstenaars en ontwerpers vernieuwende formats testen, het nieuws analyseren en hun conclusies presenterenin prikkelende visuals en installaties. Ervaar hoe klein het verschil is tussen journalistiek en design op de drukke redactie midden in de tentoonstelling en word zelf deel van het nieuws. Fake, feitelijk, frivool, fris, fascine­rend en fundamenteel: van 12 oktober tot11 november 2018 is MU gefocust op de toekomst van het nieuws.