Ga naar Programma
The New Newsroom

The New Newsroom

Hele week in MU by MU
Dit onderdeel is open voor bezoekers.

Nieuwsapps, video’s, podcasts, Twitterfeeds, VR: de hoogtijdagen van de stadsomroeper en de drukpers liggen ver achter ons.Ondergedompeld in media hebben we talloze manieren letterlijk in handen om verhalen te vertellen en te delen. Maar hoe benutten we de digitale technologie, big data, kunstmatige intelligentie en social media om pakkende, zinvolle content te creëren? En hoe gaan we persoonlijk om met het nieuws?

Je ziet het in The New Newsroom, waar journa­listen, techneuten, kunstenaars en ontwerpers vernieuwende formats testen, het nieuws analyseren en hun conclusies presenterenin prikkelende visuals en installaties. Ervaar hoe klein het verschil is tussen journalistiek en design op de drukke redactie midden in de tentoonstelling en word zelf deel van het nieuws. Fake, feitelijk, frivool, fris, fascine­rend en fundamenteel: van 12 oktober tot11 november 2018 is MU gefocust op de toekomst van het nieuws.

MU is een onderzoekend presentatie platform in een rijk internationaal netwerk van creatieve makers die met elkaar de liminale ruimte definiëren tussen wat kunst is en wat kunst kan zijn.

 

MU initieert, produceert en presenteert bij voorkeur nieuw werk en omringt dit met een uitgebreid interdisciplinair randprogramma voor een breed en met name jong publiek. Daarbij staat kennismaking met, begrip voor, verdieping van en hands-on eigen ervaring met het maken van kunst voorop. MU is nieuwsgierig naar talent en daagt talenten uit nieuwsgierig te zijn. MU geeft ruimte aan artistieke research & development van kunstenaars en ontwerpers en helpt hen zich internationaal te profileren.

 

MU is gevestigd in een voormalige Philipsfabriek op Strijp-S in Eindhoven.

Website: http://www.mu.nl
Download persfoto's
Download