Ga naar Programma

Embassy of Urban Transformation: The Exhibition

Hele week in The Student Hotel by World Design Event

Hoe ziet de toekomst van de stad eruit? Een vraag waar lang niet iedereen bij stilstaat, maar die wel iedereen aangaat. Service Design bureau Afdeling Buitengewone Zaken presenteert de ‘Embassy of Urban Transformation’ in The Student Hotel, vlak naast het centraal station in Eindhoven.

Embassy of Urban Transformation exposeert leerzame voorbeelden van stedelijke transformaties in Nederland die een bijdrage leveren aan een inspirerende, flexibele, zelfvoorzienende, bereikbare of zorgzame stad. Er worden praktische handvatten geboden en prikkelende vragen gesteld die zowel bewoners als beleidsmakers (en alles daartussenin) stimuleren om mee te denken hoe steden beter kunnen vernieuwen. De expositie schetst een beeld van de mogelijkheden voor de stad in de toekomst en maakt duidelijk dat wij zelf het heft in handen hebben. Embassy of Urban Transformation brengt belanghebbenden bij elkaar om ter plekke (nieuwe) initiatieven aan te jagen. Benieuwd hoe jouw stad kan veranderen? Prikkel je verbeelding en ontdek hoe we onze steden in de steigers zetten. De expositie is de gehele DDW geopend.

De Ruimte Ontwerpers / Drawing the Times - a platform of graphic Journalism

GOUDasfalt: building the city together

Wouter Corvers - A HOUSE IN ONE MONTH

Superuse studios - Afrikaandermarkt Grondstoffen Station

De Verkeersonderneming x AKKA architects - Mobility Happiness

Gemeente Amsterdam - De OV coach

Pink Pony Express / Cascoland / Enki energy / Amsterdam Energie - Gascoland BroodVergister

Stedin / Afdeling Buitengewone Zaken - Energy Transformation Explained

Thuismakers collectief - Het Wachterlied Paviljoen: Het buurthuis van de 21ste eeuw.

Anne van Abkoude en Marc Andrews - ANWB praatpaal: a second life

Afdeling Buitengewone Zaken

De ‘Embassy of Urban Transformation’ wordt dit jaar geproduceerd, gecureerd en vormgegeven door Afdeling Buitengewone Zaken en gehost door The Student Hotel. De inhoud van de exposities is samengesteld in samenwerking met het Stimuleringsfonds Creatieve Industrie, het Atelier Rijksbouwmeester en Dutch Design Foundation.

De workshops en tours worden door Make Design Work gehost, het training label van Afdeling Buitengewone Zaken met als missie om de vele innovatie afdelingen die Nederland telt, aan te leren hoe je gerichter tot geslaagde trajecten komt, en hoe je deze laat landen binnen organisaties.

Partners
Download persfoto's
Download