Terug naar Programma
Vitalis Expositie ‘Bouwjaar Blits’
Marcel de Buck

Vitalis Bouwjaar Blits, social design en ouderen

ouderen en social design

Hele week bij Vitalis Wilgenhof | Other

Actief zijn met kunst en design biedt ouderen ontplooiing, betekenisvol contact, zingeving én plezier. Ouderen laten zien wat voor hen belangrijk is, waar ze mee bezig zijn, waar ze nog toe in staat zijn, dat ze een bron van levenservaring zijn en een inspiratiebron voor social-designers en kunstenaars.

Een expositie onder de naam ‘Bouwjaar Blits’. De expositie is dagelijks van 11.00 – 17:00 uur geopend. Dagelijks om 14.00 uur is er een presentatie of workshop en om 13.00 en 16.00 uur worden er films getoond van bijzondere projecten.
Te zien o.a :Lichterbij; stadsdichter Jessica Bartels ging op zoek naar verhalen van ouderen; deze verhalen werden gedichten. Ontwerpster Elke Veltman plaatste deze gedichten samen met de ouderen op grote lampenkappen, die midden in de nacht het straatbeeld verwonderde.
Encounter#7; brengt in kaart hoe mensen die in een woonzorgcentrum wonen de impact ervaren van de lichamelijke verandering op de eigen identiteit en welke impact dit heeft in relatie tot anderen. Tijdens de DDW19 slaap, woont en werkt Joost van Wijmen in Wilgenhof. Hij wordt onderdeel van de woongemeenschap en gaat samen met de bewoners de stelling ‘mijn lichaam is (g)een object’ onderzoeken.
Verder is er werk te zien van o.a. Sandra Schouten, Maddy kok, Robin Weidner, Sunjoo Lee en Ko de Beer, Nenah Gorissen, Laura Koenen, Studio Joes en Manon, Malou van Dijk, Almar Sinte Maartensdijk

Partners

WoonincPlusVitalis Wilgenhof

De missie van Vitalis WoonZorg Groep is de kunst van gelukkig oud zijn. Wij realiseren ons maar al te goed dat wat iemand gelukkig maakt, voor iedereen anders is. Juist omdat wij onze bewoners en hun behoeften kennen, voelen zij zich bij ons gekend, veilig en goed verzorgd. We willen dat mensen zich thuis voelen bij ons. Samen met onze vrijwilligers en mantelzorgers zetten we elke dag net dat stapje extra om van iedere dag een mooie dag te maken.