Terug naar Programma
We Are Societal Impact
Foundation We Are

We Are Societal Impact

Collaboratief ontwerp voor overheid, maatschappij, media, ethiek en justitie.

Hele week bij Hallen (south entrance) | Campina

Wat is de rol van design in de tijd van klimaatverandering, kunstmatige intelligentie en geopolitieke verschuivingen? Foundation We Are presenteert de positie die ze in deze huidige tijd inneemt met haar onderzoek en design praktijk.

Foundation We Are opent haar nieuwe hoofdkantoor in Campina en presenteert er de vijf thematische programma's die aantonen welke impact design kan hebben op mondiale vraagstukken. Elk programma toont de maatschappelijke domeinen waar het collectief zich inzet. Dit zijn Justice in the Anthropocene, Ethics in Technology, Civic Society, Systems of Governance and Cultures of Information. De programma's zullen door de actuele projecten van Foundation We Are’s designers worden gerepresenteerd.

Projekten:

We Are Environmental Justice
Een onderzoeksinstrument dat gemeenschappen in staat stelt om bewijsmateriaal te verzamelen voor milieucriminaliteit.

Moral Lab
Een onderzoeksinstrument i.s.m. Fontys Hogescholen voor het verzamelen van ethische data bij het maken van algoritmes.

Reconstructing the Classroom
Een workshop die design methodes gebruikt om het onderwijs voor kinderen met speciale behoeften te verbeteren. I.s.m. Noud Sleumer en Lansbrekers

Letter to Europe
Een pleidooi aan het nieuw gekozen Europees Parlement om samen te gaan werken met de creatieve industrie.

Behind Trump
Een evenement dat de door de politiek toegeëigende mediastrategieën analyseert.

We Are Environmental Justice

Kornelia Dimitrova + Bernhard Lenger
We Are Environmental Justice, is een initiatief van Kornelia Dimitrova en Bernhard Lenger, om recht toegankelijk te maken. Een onderzoek dat loopt in Nicaragua, toont hoe materieel bewijs en getuigenverklaringen kunnen worden gecombineerd bij het reconstrueren van daden van ecocide.
Foundation We Are is van plan dit te ontwikkelen als een open source platform voor het verzamelen van bewijsmateriaal dat overal toegankelijk is voor iedereen.

Moral Lab

Kornelia Dimitrova + Bernhard Lenger
In samenwerking met Dr. Bart Wernaart (Fontys Hogeschool) heeft Foundation We Are een fysieke onderzoekstool ontwikkeld die tijdens Dutch Design Week 2019 ethische data verzamelt. De onderzoekstool zal de gelegenheid bieden om algoritmes te trainen. De bezoekers zal persoonlijke digitale assistenten adviseren bij het maken van ethische keuzes.

Reconstructing the Classroom

Lucandrea Baraldi, Bernhard Lenger, Noud Sleumer
Samen met Noud Sleumer en Lansbrekers heeft Foundation We Are een workshop ontwikkeld waarbij design -thinking en -onderzoekstechnieken worden geïmplementeerd bij de innovatie van het Nederlandse onderwijssysteem.
De focus ligt op het verkennen van het klaslokaal als metafoor voor het huidige speciaal onderwijssysteem. De workshop is opgebouwd rond twee designtechnieken: inleving en herinrichting.

Letter to Europe

Founation We Are
Foundation We Are verwelkomt het nieuw gekozen Europees Parlement met een open uitnodiging voor de parlementariërs om actief naar samenwerking met de creatievelingen te zoeken. De bezoeker kan bijdrage aan deze bewustwordingscampagne door een van de 751 brieven te versturen Deze brief herinnert de EPs eraan dat hun dagelijks werk bestaat uit het voortdurend ontwerpen van Europa en pleit voor de waarde en de impact van design binnen overheidssystemen.

Re:Media

Foundation We Are
Ondanks de digitale revolutie hebben de traditionele media lange tijd verzuimd om hun praktijk aan te passen aan de nieuwe snel evoluerende realiteit. Hoewel creatieven zich verdiepen in de werking en logica van informatiestructuren en -producties, laten instellingen ontwerpers slechts aan het eind van de keten infographics voor artikelen maken.
We Are organiseert op 22 oktober een evenement in Campina waar journalisten en ontwerpers reflecteren op elkaars praktijk.
Zoals te zien in
Partners

Foundation We Are

Foundation We Are werkt als platform dat ontwerpers samenbrengt met beleidsmakers van overheid tot non-profit organisaties. Door deze onconventionele samenwerking creëert We Are de ruimte om maatschappelijke en juridische onderwerpen te herzien en te verbeteren. We Are ziet een bijzondere waarde in samenwerkend ontwerpen omdat innovatie ontstaat wanneer kennis en creatief denken gecombineerd wordt.